Summa sidvisningar

2013-12-05

Att höra skorstenen

Hör hur den får röster. Det visslar i den. Susar och brusar. Som om vinden hitta ner i den och lekar tafatt. Upp och ner. Det är inte det vanliga, varma dånandet, som kommer av elden i den öppna spisen. Det är en annan röst som pressar sig ner genom min skorsten.

Hör hur pannorna krossas mot gatan. Natten för ett annat liv där ute nu. Den lever runt. Tjuter och vrålar. Den för med sig de lösa objekt som lämnats ute, som inte surrats fast. Som inte längre håller måttet. Som tegelpannorna på vår låga mur.

Hör hur välkomstskylten rycks av vår yttervägg. Vinden har hittat in i en liten nisch vid vår ytterdörr. Den sliter bort träskylten och svingar den mot trappen. Med möda pressar jag upp dörren och räddar skylten, just som vinden på nytt vill ta tag i den. Jag hör världen och natten andas tungt. Och krävande.


Hör skorstenen. Vinden. Och världen.   

6 kommentarer:

 1. Ja, Moder Naturs styrka är mäktig :)
  Ha en fin fredag, kram.

  SvaraRadera
 2. Gillar när det regnar, men tycker det är lite otäckt när det regnar! Ha en fin helg, kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas att ni inte fick för mycket förstört! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag läste för ett par veckor sedan om hur infraljudet från stormar, jordbävningar och sådant påverkar människan ända in i märgen. ljudvågorna kan till och med göra en fysiskt sjuk. Spännande.

  SvaraRadera
 5. Tittar in och önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är otäckt när naturen visar vilka krafter den har. Vi har sluppit storm den här omgången, men den förra gjorde det svårt att sova...

  SvaraRadera