Summa sidvisningar

2014-10-07

Att dela en hemlighet

Låt mig dela en hemlighet med dig. Det som inte yppat i tal till någon annan förut. Låt mig viska det i ditt cyberöra som tar emot allt och som inget hört. Så att min hemlighet får någonstans att bo.
Det finns stunder på dagarna då jag bara kroppsligt är närvarande. Då jag ingenting hör och ingenting förnimmer. Då jag svävar någonstans upp vid taken, ovanför, betraktande allt det jag ser.
Jag ser igenom och bortom. Ser detaljerna i din handflata, ser virveln i ditt hår, ser hur ditt hjärta slår. Jag ser dina drömmar, dina önskningar och din rädsla. Jag känner doften av hav, av fjärilar och skräck.

Då ser du mig sitta blickstilla, med blicken fäst bort i fjärran eller borrandes genom dig. Men du – räds inte. Det är bara mitt skal. Mitt jag är borta för en mikrosekund. Hittills har jag alltid återvänt. Och du – jag berättar inte för andra det jag sett. Det är en hemlighet.

3 kommentarer:

  1. :) Jo det är just det. Att du ser och vet så mkt min vän.
    Kanske kan du se att jag saknar dej?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ohh, låter nästan som att jag borde akta mig för att träffa dig... VILL jag verkligen att du ska se alla mina mörka hemligheter? Fast jag upplevde dig inte alls sådan när vi sågs, jag upplevde dig istället otroligt närvarande!

    SvaraRadera