Summa sidvisningar

2017-02-08

Att klottra

Bänkarnas slitna perstorpsskiveimitationer genomkorsades av dem. De slitna dörrposterna på toaletterna sände ut meddelanden. I omklädningsrummens duschar fanns spår av det. De fanns överallt. Redan då.

På lycktstolparna. På bänkarna man satt på. Inristat i klätterställningen på lekplatsen och karvat på den allmäna anslagstavlan nere vid stranden. De fanns överallt. Så att alla kunde se.

Klottret om vem som var hora. Vem som var ett luder. Eller CP. Vem som knullade, vem som hade störst bröst eller vem som luktade illa. Det fanns vidhängande telefonnummer och ibland kunde telefonen i hallen, under spegeln på hallmöbeln, ringa och någon frustade skrattande fram att de tyckte att man skulle duscha.

Allt detta har flyttat ut på det allomfattande nätet. Det inser jag när jag inte längre kan följa olika telefonnummers mönster inristade på olika ställen. Jag inser det när jag varit borta en dag eller två från sociala medier. Ty kraften i allt värdelöst klotter är så mycket större nu när det är koncentrerat som det är idag. Fördelen är att man kan stänga av. Det var svårare att inte se karvningarna i skolans stenmur.

Se där. Inte svårt att hitta fördelar med sociala medier. Avstängd behöver man inte störas av det. Svårare att stänga av allmäna anslagstavlor och dörrposter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar