Summa sidvisningar

2014-11-03

Att följa flödet

Världen är i otakt. Måhända har det alltid varit så. Att ett steg fram följts av två steg bakåt. Kanske, om vi har tur, är det tvärtom; två steg framåt och ett steg bakåt. För, säg mig, visst rör vi oss framåt? Även om det går oändligt långsamt?

Så många saker har nyligen inträffat i världen som gjort att det känns som om flödet har slaggat igen. Helt igenslaggat med unkna, stinkande värderingar, av självutnämnd frälsning, av offer som ingen bett om. Flödet har täppts igen och de små stegen framåt verkar ha avstannat. Men säg mig, visst har jag missuppfattat det?

Låt det vara så, att flödet inte slaggat igen, att världen inte hamnat i otakt! Låt det vara så att vi inte låter vedervärdiga, människofientliga åsikter vinna mer mark, att vi inte luras av alla som vill frälsa oss och lära oss hata i någon guds namn och att vi inte applåderar gärningar som leder till offer vi egentligen inte vill ha. Låt det vara så.


Så att vi kan följa flödet i en värld som snurrar i takt.  

3 kommentarer:

 1. Jag känner att det är många motkrafter i rörelse nu, som ert Tillsammans och här hos oss finns Ingen människa är illegal. Grupper av människor som tillsammans gör världen lite mer uthärdlig i närområdet, och motar de mörka krafterna. Samtidigt blir världen mer polariserad, allt är antingen eller, vilket gör att det mörka blir än mer mörkt, vilket jag tycker är superjobbigt. Tack och lov för alla goda krafter, som med värme och kärlek förhoppningsvis kan visa ett annat sätt att agera!

  SvaraRadera
 2. Det mest deprimerande är väl att mänskligheten aldrig lär sig. Misstagen upprepas i stort som smått. Att religionen skulle spela en så stor roll i dagens samhälle hade man väl aldrig kunnat ana för, säg tjugofem år sedan... eller att rasister skulle våga visa sig på gatorna överhuvudtaget. Det finns mycket att hoppas på, att följa den breda massan är jag rädd leder oss utför stupet. Men i all bedrövelsen finns det ju sidor hos människan som står emot det destruktiva.

  SvaraRadera
 3. Ja tänk om allt kunde snurra i takt!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera