Summa sidvisningar

2013-04-03

Att ha "en sådan dag"


”When you dont need an answer there’ll be days like this
When you dont meet a chancer there’ll be days like this
When all the parts of the puzzle start to look like they fit
Then I must remember there’ll be days like this

When everyone is up front and they’re not playing tricks
When you dont have no freeloaders out to get their kicks
When its nobodys business the way that you wanna live
I just have to remember there’ll be days like this”

Van Morrisson sjöng det så bra. Sådana dagar. Som idag. När du inte behöver något svar. När pusselbitarna plötsligt börjar passa och bildar ett mönster. När inga energitjuvar, ingen med dold agenda finns. Sådana dagar skall man spara på. Och komma ihåg. De andra dagarna.

Lä. Satt i total lä på min altan. Ni vet det där gula, putsade huset? Precis bredvid uterummet, inklämt mellan tvättstugan/groventrén? Där. Där finns ett träddäck. Eller på gammal hederlig svenska: en altan. Med ett vitt plank. Där man kan sitta alldeles i lä. I en HEL timme satt jag och njöt. Stilla. Helt stilla. I min svarta vinterjacka förvisso. Men utan mössa och handskar. Och då dök denna vackra melodi upp.

Och jag slöt ögonen. Lyssnade till fågelkvitter. Barnens rop från fotbollsmatchen på den snöfria gatan. Och jag kände att jag inte behövde några svar. På någonting. Att jag faktiskt var oändligt tacksam. Glad. Nöjd. Stolt över att vara var jag var. Stolt över mina två fantastiska söner. Sådana dagar. Värda att ömt och försiktigt spara. Och hålla nära ens hjärta. Jag önskar er alla – sådana dagar. 
Ha en god kväll!
3 kommentarer:

 1. En sån dag som man vill bädda ner med bomull i en fin ask och lägga i finaste byrån för att ta fram och titta på vid högtidliga tillfällen! Så glad jag blir för dig, fina Ergo!

  SvaraRadera
 2. Härligt. Härligt med såna dagar och härligt att känna så. Kram på dej. Saknar dej.

  SvaraRadera
 3. Så skönt. Vi borde få ha några fler sådana dagar. Bara få vara. Och vara nöjda med det. Även om vi inte städat hela huset innan ;)

  Kram fina

  SvaraRadera