Summa sidvisningar

2013-06-18

Att dofta på natten


En juninatt doftar på ett särskilt sätt. Mjukt, hemlighetsfullt. Omslutande. Ty natten är ingen natt. Det är en halvdager. En halvdager som döljer det som är fult och lägger ett förlåtande täcke över det ofärdiga.

Min trädgård är vacker. Runt konturerna av buskar och träd dansar juninattens väsen. Himlens stjärnor blickar ner på mig från en ljusblå natthimmel och ingenting i detta ljus ter sig skrämmande. Ändå vet jag. Att ljuset lockar till dumheter, illdåd. Även om det inte sker just här. Just nu. Denna natt. Så jag vilar i allt det vackra.

Min hud doftar sommar. Sol. På torkställningen hänger badlakan och badbyxor. Lite av strandens sand knastrar under mina fötter på altandäckets trä. Det här är mitt element. Mitt ljus. Min natt.

Sov gott

4 kommentarer:

 1. Underbart!

  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det är så underbart härligt att vira in sig i en filt och sitta kvar ute i Juninatten med ett ljus och en bok....njutning på hög nivå...bara en och annan myggjäkel som stör :-) Kram

  SvaraRadera
 3. Låter precis så härligt som det är..
  Ha en skön kväll !!
  Kram..

  SvaraRadera
 4. Åhh, den delen av sommaren som jag faktiskt tycker om, de ljusa sommarnätterna! de är så fantastiskt magiskt sagolika!

  SvaraRadera