Summa sidvisningar

2013-01-27

Att sjunga


För full hals. För att man fylls av glädje. Eller sorg. Eller för att det i kroppen rasar en rastlöshet. Eller för att man vill dansa. Så man dansar. Och sjunger. För full hals.

Denna natt är sådan. Att jag sjunger. Ty jag har sjunkit in i ett av mina tango-mode. Det melankoliska läget i min personlighet. Det läge som inte har något som helst att göra med att jag håller på att tillfriskna från min utmattning. Inget att göra med den depressionen som följer tätt i spåren på en otrolig trötthet. Nej. Inte alls. Detta tango-mode är en del av Ergo.

Dagen har varit bra. Trevlig samvaro med Syster I och familj. Lilla systerdottern. Mamma och pappa. God mat tillsammans och fantastisk fika. Min B fyllde tonåring och var lycklig för sin present. Jag tränade ett bra pass senare på kvällen. Så inget under dagen föranledde denna stämning. Ändå är jag där. I tango-mode. Greppandes efter ett flyende något. Utan att riktigt veta vad. Alltså, sjunger jag.

Sjunger om lycka. Om längtan. Dansar mig genomsvett, trots att jag duschat efter träningen. Försöker låta min själ vila i något. Ratar en mängd favorit sånger. Vill ha rytm. Fart. Och glädje i sången. Men inget trams och klyschighet. För då brister jag ut i gråt. Och jag vill inte i natt gråta över något som jag inte identifierat. Alltså fortsätter jag sjunga. Och dansa. Ett tag till.
Vackre B - min älskade 13-åring. <3 


Sov gott!

5 kommentarer:

 1. Citerar "Florencen and the Machine": It's hard to dance, with the Devil on your back, so shake it out!

  Min favorit-dansa-bort-elände-låt.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina ögon din son har! Ser tror nog han kan bli en flörtis när han blir äldre ;)

  Ja, sjung du och dansa. Dansa dej genom livet och när svåra stunder kommer dansa ännu mer! Jag älskar att dansa! Jag älskar att känna musiken inom mej. Då känns det verkligen att jag lever.

  Kram <3

  SvaraRadera
 3. Jag kommer ofta i dancemood. Sällan i sångmood. Bara i bilen. Då skrålar jag hellre än bra.
  Attans söt son. Kram

  SvaraRadera
 4. Sjung från hjärtat fina du! Sjung ut mörkret och låt mjuka toner vagga dig till sömns. Kram

  SvaraRadera
 5. Ojojoj. Vad fin han är din stora pojk...
  Usch vad fort tiden går.
  dansa på du vännen...
  Kramar i massor / Jane

  SvaraRadera