Summa sidvisningar

2013-01-09

Att utvidga matchning


Det är nog det jag gjort. Utvidgat mitt mål för mig själv. Tänjt på mina gränser. Finslipat det och optimerat det. Just optimerat vill jag använda. Bara för att uttrycket används till leda i diametralt andra situationer. Situationer där det lett till en ensidig optimering. På bekostnad av. Andra livsuppehållande enheter. Man optimerar sitt företag in i girighet, sig själv in i besatthet, utmattning. Här har jag gjort en helt annan optimering. Jag har optimerat min idé om matchning – jag har hittat konvivialitet.

Konvivialitet. Smaka på ordet. Säg det långsamt. K o n v i v i a l i t e t. Härstammar från orden con = tillsammans och vivere = leva med. Ergo: att leva tillsammans med. MEN. Med en mycket viktig extra knorr. För det betyder också gästabud. Att leva tillsammans i glädje. Märk väl; att leva tillsammans i fullkomlig respekt och glädje – en respektfull dialog i en trygg miljö där allas/bådas bild av verkligheten respekteras/ges samma värde. DET är vad det innebär. Att man existerar på samma villkor och möter varandra med samma respekt. I glädje. Utan baktankar, utan att vara beroende av och utan att behöva ta hand om.

Fantastiskt. Att leva tillsammans i glädje. För vet ni vad motsatsen är? Till konvivialitet? Suicidalitet. Att ta livet av sig själv. Att ta livet av livet. Glädjen i det. Och sig själv. Och jag hänger nog hellre kvar här. För jag tycker om livet. HAr alltid gjort. Och jag är villig att lära mig att hitta människor, platser, situationer, upplevelser och skratt som matchar mig. För jag vill finnas i konvivialitet. Från nu och för alltid.

Sov gott!

7 kommentarer:

 1. Låter som en bra plan.
  Själv önskar att jag hade mer av det än det andra i mig men så småningom säger de till mig att jag kommer dit!
  Håller tummarna hårt...
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Det vill jag också!! Finnas i konvivalitet! Underbart men jag kommer aldrig komma ihåg vad det heter så jag säger istället, leva tillsammans i glädje! Me like!
  Var rädd om dig!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Då har jag lärt mig ett nytt ord. Det lät bra. =) Särskilt om man jämför med motsatsen.

  SvaraRadera
 4. jag vill oxå finnas i konva.. vad det nu var för ord.
  Nu har jag nästan lärt mig ett nytt ord iom att jag kikade in här hos dig.
  kram

  SvaraRadera
 5. Haha!
  Vad kul! Nu har jag hört ett ord som jag aldrig hört förut...
  Men det var ett bra ord...
  Kramar i massor / Jane

  SvaraRadera
 6. Så härligt det låter och så glad jag blir!

  Asta lämnade en kommentar att det var först den 20 januari vi skulle recensera boken, så bra, då hinner jag läsa ut den innan det är dags...

  SvaraRadera