Summa sidvisningar

2012-03-12

Att ha bacillskräck

Är dödstrött. Haft en alldeles för lång dag idag. Egentligen. Iväg med arbetet på en föreläsning till klockan fyra. Startade en skaplig migränliknande huvudvärk i minibussen hem. En sådan där huvudvärk som bultar vid näsroten, ut över ögonbrynen, åtföljt av lätt illamående. Men dagen var ljuvlig. Varm. Med en massa sol.

En och en halv timme hann jag se mina pojkar. Lagade mat åt dem. Bäddade. Plockade i och ur disk. Kollade av om de hade läxor. Skyndade så iväg till möte. Den vackra ljusa dagen såg jag försvinna bort, sittande på insidan av ett fönster. I en kommunal byggnad. Ljuset blev till mörker. Men när jag kom ut halv nio var stjärnhimlen gudomlig. Fantastisk. I väste syntes Jupiter och Venus som stora strålkastare, i öster Mars.

Jag andades kvällsluften. Stirrade upp mot stjärnorna. Och planeterna. Och insåg: jag har ingen bacillskräck – jag är livrädd för okunnighet. Och oviljan att lära sig och ens försöka. Jag har okunskapsskräck. Bara så där slog det mig. En vidunderlig kväll, med bultande huvudvärk. Men med hjärtat fyllt av lycka.

Sov gott alla!!

6 kommentarer:

 1. Du är så härlig. Jo du ÄR det. Å beundransvärt effektiv. Har orkar å hinner inte med hälften.
  Men ett har vi gemensamt (förmodligen mer :) det finns saker jag är BETYDLIGTmer rädd för än bacillskräck. Kram å sov nu gott och välförtjänt.

  SvaraRadera
 2. Hoppas du fick sussa gott och att migränen släppte.kramar/Diana

  SvaraRadera
 3. Ja bacillskräck är verkligen inte det värsta. Då är din skräck att ta på allvar. Hoppas huvet är bättre idag.

  SvaraRadera
 4. Vi var också ute igår och tittade på världsrymden. Och äldste sonen får ett riktigt bra teleskop i födelsedagspresent på söndag. Star gazin'. Not too shabby!

  SvaraRadera
 5. Ja, härligt med stjärnskådning. Man blir nästan relegiös :-) Jag brukar halvligga i hästarnas höbal och titta upp -underbart!
  Hoppas huvudvärken gav med sig. Det är fruktansvärt egentligen -att man lär kroppen att njuta fastän man har vidrig huvudvärk. Men det är väl överlevnad...

  Kramis

  SvaraRadera
 6. Ja det är inte illa pinkat att lyckas känna det trots skallvärk och allt möjligt. =)

  SvaraRadera