Summa sidvisningar

2012-03-13

Att vara uppdaterad

Vara inne. Och inte ute och resa. Som i att vara HEELT borta. Och inte hänga med. Det är något av det värsta som kan drabba en. Har fått mig berättat. Det är viktigt – att vara inne. Veta vad som gäller. Know the lingo. Känna till språket.

Men med detta menas tydligen helt andra ting än det som jag skulle ha kunnat tro. Att vara inne och uppdaterad handlar tydligen inte om att tänka solidariskt. Att vilja ha kunskap om saker och ting. Att kunna skryta med att man är filantrop eller att man har ett holistiskt synsätt. Där man ser till hela människan. Att vara inne och uppdaterad handlar uppenbarligen inte om det.

Det handlar om att sträva efter att få sina 15 minuter i strålkastarljuset. Till nästan vilket pris som helst. Det handlar om att tro att ordet ”respekt” har att göra med att man ingjuter skräck i andra, att man kräver respekt av andra, annars väntar vedergällningen. Det handlar om att tro att lycka har med pengar att göra. Och att sättet HUR man tjänar in dessa pengar är oväsentligt. Det handlar om att ”unna” sig saker och ting – på bekostnad av andra. Tydligen. Så är det så. Det är så jag fått det förklarat för mig.

För jag fick höra att jag var ute. Att jag var helt hopplöst förlorad när jag trodde att man kom någonstans med principer. Med moral. Leende mötte de min blick när jag påstod att respekt är något man förtjänar – inte något man kan kräva. Misstroende lyssnade de på mig när jag förklarade att jag betalade TV-licensen. Faktiskt. Och de tyckte att min förklaring till det var pretentiös. Lite skitnödig.

Jag ber om ursäkt. Inte för att jag är jag. Utan för att jag med mina uttalanden oroar er. Att jag får er att fundera. Känna en liten naggande skuld. Jag är tämligen nöjd med att vara ute. För mig går det inte att köpa. Eller locka. Jag suktar inte efter rampljuset, efter uppmärksamhet. Jag kommer aldrig göra vad som helst, för att bli Någon. Jag ÄR redan NÅGON. Så det så. Och bara så att ni vet. '


Ha en fin tisdagskväll alla!!

5 kommentarer:

 1. Ja jag är då fan inte inne jag heller. BAH!

  Kram =)

  SvaraRadera
 2. Respekt är ett ord som används så fel. Som synonymt med "rädd för". När det eg står för det motsatta. Mer att "beundra"
  Jag respekterar dej jätte mkt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Sanna ord!/Mormor

  SvaraRadera