Summa sidvisningar

2012-11-05

Att svara på ytterligare frågor


Signaturen Wildrose antog min enkla uppmaning härom veckan. Hon hade en liten undran till mig. Varsågoda; här är svaret:

Stjärntecken. Tja, vad kan de ha för betydelse? Egentligen. Ty de är ju förknippade med en massa forskning, teorier och tolkningar. Astrologin. Den har fått styra stora monarker, präster och varit orsaken till makters uppgång och fall. Men. Den har aldrig erkänts som en riktig vetenskap.

Och trots det studerar många sina horoskop med största noggrannhet. Minutiöst. Man ställer födelsehoroskop. Räknar ut ascendenter. Vad solen och månen står i och vilken planet som styr över vilket rum. Så stämmer då mitt stjärntecken? Stämmer det som är karaktäristiskt för mitt tecken med hurdan jag är? Nej. Skulle jag vilja säga.

Jag är född den 16 juli. Ett söndagsbarn. Därmed är jag född i Kräftans stjärntecken. Så här skrivs det om Kräftans egenskaper:

Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen.

Vattentecknet Kräftan styrs av Månen. Det gör Kräftan sensitiv och lyhörd. En sökande känslomänniska med hjärtat på rätt ställe. Den som är präglad av detta vattentecken sträcker gärna ut en hjälpande hand. Den stora känsligheten gör att Kräftan är sårbar till sin läggning och tenderar att ta saker personligt. Samtidigt finns en outtömlig värme som Kräftan gärna delar med sig av. Det är viktigt för Kräftan att känna sig behövd och uppmärksammad, att få sympati och uppskattning. Med sin mjuka och förstående läggning får Kräftan många förtroenden och själsfränder. Den som är präglad av detta emotionella tecken söker sig gärna till roller där möjlighet ges att visa omsorg om andra.

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.

Visst skulle vissa delar kunna stämma in. Av önsketänkande kanske. För många delar är ju smickrande. Men. Dessvärre måste jag ändå säga nej. Jag är inte trygghetssökande, har fått lära mig att klara mig själv. Söker inte bekräftelse och skulle inte vara lojal mot min familj bara för att det är min familj. Jag samlar foton, men absolut inte ägodelar. Tror inte att jag är mjuk och kreativ och hemmet är inte min bas.

Visst kan man kanske förledas att tro det. Men att jag försöker hålla ihop traditioner och så vidare handlar mera om att jag är storasyster och ensam kvar i min födelsestad. Min släkt och den ingifta släkten är spridd över hela världen. Därför är det naturligt att man vänder sig till mig om det gäller något släktrelaterat. Pysslig är jag inte heller tyvärr. Jag bakar inte gärna och tycker inte om att laga mat. Det närmaste jag kommit pyssel är när jag på påskpyssel, på Kyrkans barngrupp, målade en kruka gul. I vuxen ålder.

Så. Be my judge. Inte är jag en sann Kräfta inte. Alls.

Sov gott!

5 kommentarer:

 1. Stjärntecken... Jag är vattuman och tycker det stämmer in på mig. Men om jag skulle få läsa ett annat tecken och inte veta om det var mitt eller ej skulle jag säkert hitta saker där oxå som stämmer in på mig, så jag har inte så stor tilltro till horoskop. Men, en gång för evigheter sen var jag securitasvakt och skulle gå en introduktionskurs tillsammans med andra nyblivna securitasvakter. Vi bodde på en kursgård i en vecka och den fjärde kvällen var det fin avslutningsmiddag. På den middagen kom det fram att en av de andra deltagarna brukade göra horoskop, så någon frågade om personen kunde säga vilka tecken vi alla hörde till. Personen kände ingen av oss sedan tidigare, hade inte tillgång till våra födelsedata utan skulle bara basera sina uttalande på de dagar vi varit tillsammans på kursgården. Av 19 deltagare prickade personen in 18, och den 19 personen var född precis skiftet mellan två tecken... Det kändes nästan lite spooky...

  SvaraRadera
 2. Nä jag tror inte värst mkt på horoskop. Fast du är ju en väldigt vänlig och varmhjärtad person förstås.....

  SvaraRadera
 3. Är ju född dagen ef dig så jag är kräfta jag oxå. Det stämde in till 95% på mig kan jag säga.
  Ha en fin dag !!

  SvaraRadera
 4. Jaså kräfta va? Pappa är kräfta. Men jag är också söndagsbarn. ;D

  SvaraRadera
 5. Jag tror väl inte så mycket på det där med stjärntecken.
  Jag är ju jungfru och jag tycker inte att det stämmer någonstans. Haha
  Men jag läser alltid mitt horoskåp. Konstigt va.
  Kramar i massor finaste vännen / Jane

  SvaraRadera