Summa sidvisningar

2012-09-18

Att fundera lite kring mycket


Ok. Så står jag där jag står. Är där jag är. Trots obehagskänslorna jag har, måste jag omvärdera. Tänka om, tänka nytt. Mitt i en situation där jag egentligen inte ens orkar tänka. Faktiskt inte ens de mest enkla tankar. Jag kan låtsas. Simulera. Men jag måste bli äkta.

Ok. Så måste jag då fundera lite. Pedagog är jag. Ut i fingerspetsarna och det sitter i ryggraden. Alla klichéer kan radas upp och anammas. Vad tycker jag om med mitt yrke? Kontakten med människor. Att nå fram till dem. Att tända ett ljus och att få dem att växa. Tillföra något.

Vad tycker jag mera om att göra? Inspirera. Jag är ruskigt duktig på att inspirera. Är inte alls rädd för att tala inför folk. Massor av folk. Tycker om att fånga ögonblick och känslor och klä dem med ord – göra dem tillgängliga för alla. Trivs med att strukturera, finna ordning i kaos. Lösa konflikter. Se mönster.

Ok. Så HUR skall jag kunna göra detta? Finns det någon plats, nisch, där dessa kunskaper behövs? Där jag behövs? Där jag kan utvecklas? Bli min bästa version? Och. Dessutom. Försörja min familj??

För det är liksom centrumet i min inre storm just nu. Stormens öga. Jag MÅSTE omvärdera. Tänka om. Prioritera nytt. Oaktat hur jag sett min framtid innan. Jag skulle kunna göra det. Ställa mig i något gathörn och erbjuda en samtalspartner. En pedagog. En problemlösande retoriker utan scenskräck. Men. Det ger ingen inkomst. Alls. Inte heller finns det utrymme för alla de orden jag har inom mig att föra ner på papper. Många har gjort det bättre förr.

Så. Här sitter då alltså jag. Och funderar lite kring mycket. Och jag sitter verkligen mitt i stormens öga. Med vet skapen om vad som varit och med insikten om vad som väntar. Om inte…

Sov gott! 

4 kommentarer:

 1. Kanske du skulle kunna skriva ihop en hejdundrandes presentation och skicka till arbetsplatser i din närhet där du skulle vilja jobba...
  Om du nu inte tänker dig tillbaka...
  Undervisa på folkhögskola kanske...
  Utbilda människor i arbetslivet...
  Fast du har säkert en tanke alldeles på egen hand.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas du fick sova gott! och att inte tankarna tog över! Kram från Köpenhamns morsan

  SvaraRadera
 3. Håller med Sammel, bara du kan få tid och ro att skriva vad det är du vill göra och be att få skicka in din ansökan till olika arbetsplatser eller ringa och presentera dig. Det är nog det som funkar bäst. Du verkar verkligen vara en jättebra pedagog! Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 4. Att omvärdera vad man ska göra med sitt liv och vem man ska vara, det är stora tankar! Sen fascineras jag över att mycket av det du skriver om vem du är och vad du tycker om och vad du är duktig på är samma saker som jag svarade om mig själv på intervjun i går:

  Vad tycker jag om med LEDARSKAP? Kontakten med människor. Att nå fram till dem. Att tända ett ljus och att få dem att växa. Tillföra något.
  VILKA ÄR DINA STYRKOR? Inspirera. Trivs med att strukturera, finna ordning i kaos. Se mönster.

  Vi är nog ganska lika du och jag....

  SvaraRadera