Summa sidvisningar

2016-03-20

Att kolorera framtiden

Tänk er att jag kommer att ha en framtid. En relativt normal svenssonframtid. Om så är fallet kan jag berätta att min framtid är färgad. Orange.

Jag fick ”det orangea kuvertet” i förra veckan. En liten asterix ovanför en siffra berättade för mig att man höjt min pensionsålder. För att svensken generellt lever längre nuförtiden. Och därför så behöver jag jobba längre. Tills jag är strax under 70.

Det orangea kuvertet tar inte hänsyn till att jag är ”en av dem” – ”en av dem” som inte så länge till kommer att vara välkommen här. Undrar just när det orangea kommer att ta hänsyn till att väldigt många av dem som arbetar här i Sverige kommer att behöva lämna landet? Vilka skall då arbeta tills de är 70? För att alla de ”rädda” på Östermalm kan få sin pension i fred?


Jag bara undrar. Vem skall måla hela världen, moder Svea? Var kommer alla de som arbetar med ”de orangea” att arbeta i framtiden – när ingen färg kommer att behövas.. Längre…

Min fina älskade farmor och jag - min farmor som inte överhuvudtaget ens var i närheten av 70 år när hon gick bort. <3

1 kommentar:

  1. ..och vilka är det som ska ta hand om oss, vårda oss och försörja oss, när vi väl är gamla och pensionerade om vi inte ser till att ta emot de som så gärna kommer hit? Världen är upp och ner. Dessutom borde vi gå i pension tidigare för att lämna plats till de unga som vill komma in i arbetslivet. Så mycket som är fel i vår värld just nu...

    SvaraRadera