Summa sidvisningar

2017-02-18

Att se när ljuset slocknar

Jag promenerar till och från arbetet varje dag. De dryga tre kilometrarna tar ungefär tjugofem minuter att gå och det går inte en morgon utan att jag känner mig så otroligt lyckosam. Det är en så fantastiskt magisk omständighet att jag haft den ofattbara turen att få ha det så här! Bara tänk: varje morgon får jag en hel halvtimme för mig själv - i lugn och ro med mina egna tankar i en värld som just håller på att vakna.

Jag promenerar först på en grusväg genom ett vackert bostadsområde som böljande i vågor, plöjer fram mellan vackra lövträd av alla de slag. Jag ser ekorrar, harar och råddjur. Ibland följs ljudet av mina steg av fågelsång. Morgonen vaknar försiktigt och jag skymtar gryningen.

Jag promenerar sedan på gång-och cykelvägar in mot staden. Ser lamporna i husen och skymtar andras morgonbestyr. Vägen är alltid vacker. Men det vackraste hände för några veckor sedan: då slocknade ljusen på min promenad! Äntligen var det tillräckligt ljust tjugo över sju på morgonen för att gatlyktorna skulle släckas!  Äntligen var vårvinterljuset här! Då ni, då finns det hopp om ännu en vår.

Det slog mig där och då: detta måste vara enda gången man fylls av hopp för att ljuset försvinner. Ty det ersätts inte av mörker, utan av det sanna ljusa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar