Summa sidvisningar

2017-05-05

Underbara, underbara ljud av vår

Det är inte alla som är på en sådan plats i livet att de kan det. Eller orkar. Det här med att leva i ögonblicket eller att ta in nuet. Det är helt ok. Det är inte alltid jag kan det heller. Ibland vill jag bara gapa och skrika och förbanna livet, medan jag andra gånger enbart vill sova. Men nu är jag på en sådan plats. Nu är jag i nuet.

Det är makalöst vidunderligt underbart att få leva just här och nu. Att få vara Ergo. Efter en härlig Valborg i Stockholm med mina killar, vandrade jag nog rätt in i våren. Timme för timme harjag kunnat betrakta hur de skira bladverken tätnar, hur vitsipporna öppnar sig mer och mer för solens välsignade ljus och värme. Och ljuden. Har ni hört dem?

Ljuden av vår. Hur fåglarna tjattrar, jordbruksmaskinerna arbetar, barnen skrattar på forbollsplanerna? Det är magiska ljud. Fyllda av kravlösa löften och helt kostnadsfria. Just nu tänker jag inte på alla omutifallatt, jag tänker inte på hösten; hösten i år och hösten i vår mänskliga historia. Jag lyssnar på nu.


Just nu i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar