Summa sidvisningar

2018-01-28

Att härdsmälta

Ibland känns det som om min hjärna bara vill implodera in i sig själv och gömma sig för världen, fylld av skam. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta utan undslipper mig ett litet frustande vansinnesfnitter. I en värld som har verkliga bekymmer – precis som det alltid har varit – finns det en pseudovärld som på inget sätt alls egentligen förändrar världen i verkligheten.

Jag pratar om den digitala världen som så många gånger förr. Men nu under julhelgerna dök det upp ett reklaminlägg i mitt flöde på Facebook som gjorde att min hjärna härdsmälte; det var ett fullkomlig oförargligt inlägg från någon nättidning, tror jag om jag inte minns fel, som jämförde The Crown (tv-serie på Netflix) karaktärer med verklighetens karaktärer i fotomontage. Inlägget presenterades med raderna: ”Varning för spoilers: om du inte vill veta hur det går för karaktärerna i serien, skall du inte titta!” Ta in det ni just läst.

The Crown är en serie som handlar om nuvarande drottning Elisabeth av Strobritannien. Alltså en inte så särsklit privat människa. Som finns i verkligheten. Vars historia man NOG känner till?! Eller?! Uppenbarligen inte. För en tidning kan ”spoila” händelseutvecklingen i serien.. Kanske vår Elisabeth gifter sig med den dära Winston Churchill?? Eller va’?!

Ja, alltså. Jag skriver inget mer. Men det känns som om världen blir dummare och dummare för var dag som går. I alla fall den digitala världen. Och jag undrar i mitt stilla sinne om det är någon som sitter och hånskrattar åt den priviligierade delen av mänskligheten – den som har tillgång till Nätet – som silar mygg och sväljer kameler.


För övrigt är vår migrationspolitik åt helvete, SD är ett rasistiskt parti och det känns som om vi har andra saker att bekymmra oss om än att förbjuda rökning utomhus på offentliga platser.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar