Summa sidvisningar

2016-06-05

Att fånga dagen

Alltså. Att vakna till fågelkvitter och morgontidiga barnskratt utifrån gatan. Ligga under det svala, tunna påslakanet och sträcka på sig i sin fulla längd. Utsövd. Färdigvilad.
Barfota över svala golv, tassar man upp och gör kaffe. Morgonkaffe att njuta av på en solvarm altan. Det doftar fortfarande av morgonens sista daggdroppar, men det nylagda trägolvet doftar redan solvärme.

Alltså, att få vara. Utan stress plockar man ner gårdagens nu torra tvätt. Efter tandborstning och tvätt av ansiktet drar man på sig en tunn t-shirtklänning. Med fötterna uppdragna under sig, spelar man lite Wordfeud samtidigt som killarna också sakta vaknar till denna lediga fantasidag. Med musik i örat solar jag en stund utan att bry mig det minsta om hur jag eventuellt tar mig ut i min bikini.

Sedan. Med solvarma sommarben iförda ett par slitna tofflor går vi sedan ner till jordgubbssjälvplockningen. Plockar djupröda, söta jordgubbar och fyller tre bunkar. Fnissar åt röda fingrar och avslöjande, röda leenden. Sakta går vi hemåt medan solen står som högst på himlen och mumsar girigt på vårt nyförvärv.

Alltså. Salta bad på en sandstrand. Ett dop i havet redan i början på juni. Efter en cykeltur genom vidunderligt vackra lövskogar, över en glittrande å, vandrar jag gladeligen ut i det klara vattnet. En handduk och inget mer behövs, för under en t-shirtklänning kan man ha en bikini. Och i solens värme torkar en salt hud snabbt. Doften av bad mot huden.

En omväg på vägen hem för att köpa grädde till de jordgubbar som kanske är kvar. Hungriga pojkar som väntar hemma på den hemmagjorda pizzan med kyckling och ananas på. Samtal om livet, skratt på studsmattan.

Alltså. Det är så här det är att leva. När man lyckas fånga en dag.


1 kommentar: