Summa sidvisningar

2017-07-28

Att återge småtankar

Det stormar lite överallt. Krig och maktgalna demopoter (demokratiskt valda despoter) beslutar om huvudlösa ting. Andra ledare av olika slag missbedömmer hur mycket stöd eller inte stöd de har av olika narcissistiska, dimhöljda skäl. Klimathotet vi själva satt oss i har presenterat sig i olika former: här, på västkusten, i form av en vädermässigt, ”kackig” sommar. Men. Det är inte det mina tankar har sysselsatt sig med HELA förmiddagen.

Det här med ålderskriser. Med att fylla 30, 40, 50 och så vidare. Det kan ju vara en sak i sig; att man oroar sig och tycker att tiden går för fort eller så. Jag har aldrig någonsin varit bekymrad över min ålder, tvärtom; som medelålders känner jag att jag äntligen är i den åldern jag mentalt alltid varit. NU kan jag kosta på mig att äntligen få bli äldre. Tänk att om fem år få fylla 50! Så otroligt coolt!

Nåväl. Det var en annan aspekt av detta fenomen jag funderat över och faktiskt ändrat åsikt om. Ni vet det där med att man (läs ”jag”) lite överseende fnissat åt någon som köpt en cool mc i 50årspresent till sig själv. Eller som tatuerat sig/piercat sig/börjat köra Porsche/ etc. Jag har lite prudentligt tänkt att de ”försöker vara ungdomliga”, och att det blir lite patetiskt. I vissa av fallen. Men så slog det mig: KLART att man köper en mc i 50 årsåldern! Det är ju liksom oftast då man har råd! Man kanske skulle ha velat köpa en redan som 20 åring, men då hade man inte medlen. Kanske ville man tatuera sig för 40 år sedan, men då lät man bli för konventionernas skull!

När man blir äldre är en av alla välsignelser det att man faktiskt mycket mindre bryr sig om vad andra människor eventuellt skulle kunna tycka om de beslut man tar. Man piercar sig för att man själv vill. Kör nercabbat i snålblåst och låter bli att äta grönsakerna på tallriken. Ergo, många av de saker jag lite stöddigt och nedlåtande tyckt varit desperat fåniga, var nog faktiskt bara utslag av en länge närd dröm. Och nu kunde äntligen drömmen förverkligas! Och DET, det är ju beundransvärt!


Alltså: heja alla dem som förverkligar tidiga drömmar, oavsett vilken ålder de är i! Och till alla er som envisas med att göra saker ENBART för att ni TROR att de gör er verka yngre än ni är: gör inte dem! Er ålder syns tillräckligt tydligt för att avslöja er.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar