Summa sidvisningar

2013-03-08

Att drömma verkligt eller verkligt drömma


Du fanns här verkligt i natt. Låter ingen lura mig att det var en dröm. Ty det var det inte. Ljusens lågor flämtar till. Det är du som sveper förbi dem för att komma nära.  Ordlöst talar vi med varandra. Uttrycker det som gör ont. Det som smärtar. Saknaden. Längtan.

Håller din hand. Förnimmer dina andetag. Din lukt. Hör din trygga stämma. Påminns om allt det goda. Sörjer. Talar om det som aldrig blev sagt. Det som inte hanns med. Det som då ännu var ogreppbart. Ber om ursäkt. För ungdomligt oförstånd. Talar om hur mycket jag älskar dig. Fortfarande. Alltid.

Du talar lågt till mig. Förtroligt. Håller mitt ansikte i dina båda händer. Stryker mig över håret. Som du gjorde då. Säger att du vet. Inget finns att förlåta. Och allt det osagda är sagt mellan oss två. Du talar om hur mycket du älskar mig. Fortfarande. Alltid.

Det tunga draperiet har dragits undan denna natt. I det välsignade, skyddande mörkret blir övergången inte så skarp. Mellan här och där. För den som lyssnar riktigt noga talar välkända röster. För den som blundar och andas stilla smeker ömma händer en saknad kind. Ty saknaden finns. Både här och där.

Draperiet kommer åter att slutas. Men uppriktig kärlek känner inga gränser. Behöver inte vänta ett helt år. För att höra din röst. Det räcker att jag sluter mina ögon. Så. Sov gott älskade morfar. Sov gott älskade farmor. Sov gott alla ni andra saknade. Så ses vi när jag blundar.

Sov gott när natten väl kommer. 

5 kommentarer:

 1. Visst är de så nära ibland, men ändå så långt bort! Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet.
  Kramar i massor och ha en underbar helg vännen. / Jane

  SvaraRadera
 3. Drömmar är så verkliga. Påtagliga. Verkligheten är inte lika drömsk.

  Vackert och känslofyllt som vanligt.

  Tack!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad vackert och härligt att du får se dem när du drömmer.
  Varma kramar!

  SvaraRadera
 5. Fint skrivet. Väcker mycket tankar, saker jag vill prata med dej om. Vi pratar visst aldrig KLART du å jag :) Kram

  SvaraRadera