Summa sidvisningar

2013-03-23

Att virvla hetsigt i en öm csárdás


Förstår ni hur jag menar? För i går natt snubblade jag över en csárdás. Som satte igång mitt tango-mode, men utan den värkande, molande saknaden. Utan bara ett tango-mode i betryggande passion. Låter det klart som korvspad? Inte?

Låt mig fånga upp tråden och förklara. Tango-mode. Inte tango-mode som i ordet klädmode. Inte alls så. Utan det skall läsas som det engelska ordet mode, med betydelsen ”läge”. Alltså tango-läge. Ett läge som är kärnan i min personlighet. Tango är dans. Passion. Musik. Styrka och eld. Och samtidigt ett vemod, med stråk av längtan och saknad.

Sådan som jag är. Glad, positiv, stark. Passionerad. Men. Med ett stråk av vemod. Längtan. Och ibland är mitt tango-mode ytterst påtagligt, för att allt som oftast vara helt dolt för de som ytligt betraktar mig. I går kväll kom det upp till ytan. Helt oförberett. För jag lyssnade lite på måfå på olika länkar på Youtube. Och ramlade ner över följande:En csárdás. Kompositör Vittorio Monti. Csárdás är den ungerska folkdansen. Den som fångar den ungerska själen. Och har så gjort i många hundra år. De csárdás jag lyssnat till har alla varit snabba, energiska och sprittande smittande. I denna csárdás hittade jag också tango-modet. Och bara så där blev det klart för mig. Denna blandning är jag. Så fantastiskt! Att ha en melodi – en sång – som beskriver vem jag är!

Ha en god dag!

6 kommentarer:

 1. Åh Alla har en "signaturmelodi"! Men det kan ta olika lång tid att hitta sin... Nu har du funnit den! :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte jag HAR en signaturmelodi...måste fundera på det där.

  SvaraRadera
 3. Härligt, nu lyssnar jag på dig! Och känner igen mig! Det lugna, eftertänksamma, funderande. Och det mer hetsiga, engagerade och passionerade! Min signaturmelodi är "Vad ska du bli?" med Ebba Grön... Lite mer tragiskt/patetiskt vid 50 år än vad det var vid 18...

  SvaraRadera
 4. Jag har haft signaturmelodier genom åren. Men denna perioden av livet har jag inte hittat någon.

  SvaraRadera
 5. Ja det måste ha varit häftigt att upptäcka!

  Kram kära du <3

  SvaraRadera
 6. Det passar dig! I alla fall så som jag känner dig genom dina underbara texter.

  Kram

  SvaraRadera