Summa sidvisningar

2012-11-17

Att svara på en lista


Tillbringar många trevliga stunder med att läsa flera av mina favoritbloggar. Tycker om att kika in till människor och få läsa om ett stycke av deras liv. Funderingar, formuleringar. På ett par bloggar har jag snubblat över en lista. Svaren har varit kul och intressanta att läsa och här följer mina svar:

1. Du gör en ”Bridget Jones” och kommer till en fest och upptäcker att det bara är du som har klätt ut dig. Vad gör du?
Oj – det finns två tänkbara scenarier: Känner jag människorna på festen, hade jag utan att tveka promenerat rätt in med huvudet högt och bjudit på alla gapflabb. Hade det varit en mer officiell tillställning, hade jag diskret backat ut, skyndat hem och snabbt bytt om. Och sedan hade jag lite diskret smugit mig in…
2. Vad önskar du att du hade uppfunnit?
Kanske inte uppfunnit kanske, men jag hade tyckt det hade varit jättespännande att få vara med och utveckla medicinen mot cancer. Eller tänk att få vara med då psykologin som vetenskap föddes??
3. Nämn tre saker som du är bra på.
Förstå orsak och verkan, lyssna och lösa konflikter.
4. Om du var elitidrottare, inom vilken gren hade du varit då?
Någon kampsport, för styrka och explosivitet. Eller dans. För att jag älskar dans.
5. Bästa teveserie någonsin?
Då måste jag svara ”Lilla huset på prärien”. För att det skänkte tröst åt mig alla de gånger jag behövde det under min barndom. Ljudet från det stängde ute andra ljud. Oönskade, höga röster. Nu i vuxen ålder måste jag säga ”Vänner”, där jag kan nästan alla repliker och ”Big Bang Theory”. Brilliant!
6. Vilket stjärntecken är du?
Kräfta
7. Hur ser ditt drömboende ut?
Är i två delar: en liten stuga, vitkalkat stenhus, på en höjd i ett varmt Medelhavsland. Med en stor säng. Böcker. Och frid. En liten lägenhet, ett rum, högst upp under takåsarna i en stor stad. Med en stor säng. Böcker. Och sällskap.
8. Om du fick lov att hoppa in i en film och vara en av huvudpersonerna där, vilken film hade du valt och vilken huvudperson hade du velat vara?
Då hade jag velat vara Audrey Tatou, som spelar Amelie, i ”Amelie på Montmatre”. Hon är allt jag inte är. Och ändå precis som jag. 
9. Frukt eller grönsaker?
Helst grapefrukt. Röd. Eller ett bär: vattenmelon. Med riktigt salt fetaost.
10. Vilken är den bästa veckodagen?
Tycker bäst om fredagen. För att den gränsar till helgen. När jag kan vakna långsamt och gosa med mina söner dagen efter. Och efter.
11. Vilken är din favorithögtid?
Länge tyckte jag inte om högtider. Alls. Firade helst inget. Nu tycker jag om födelsedagar. För att jag vill uppmärksamma det fantastiska faktum att just vi är födda just då! Och julen för att mina pojkar blir så genuint lyckliga då.

Jaha mina vänner! Det är bara att fortsätta sno listan. Gör den ni med!

Sov gott!

6 kommentarer:

 1. Trevlig lista.
  Önskar dig en härlig Lördag med mycket gos!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Aahhhh en lista. Det tycker jag om. =)

  SvaraRadera
 3. Hon Amelie....hm jag har sett den filmen vet jag och tyckte om den men....öh jag kommer inte ihåg så mkt från den tyvärr. Knepigt. Ibland spökar minnet. Jasså kampsport minsann. Det var en överraskning. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej M DU sköna kvinna på Bästkusten ;-)
  Joo Du brukar ju alltid lämna ett litet inlägg hos Mig, visst undrar man vilka dom andra är ??? ;-)

  Vad kul att Du också nämnde Amelie, den filmen är ju såå mysig, kul att Du gillade Mitt inlägg med franska filmer, vi är nog ganska lika där i filmsmaken. Hoppas Du får en mysig lördag tillsammans med Dina söner, Många lördagskramar Mia

  SvaraRadera
 5. Så roligt att läsa dina svar. Vi är lika och olika! Precis som det ska vara!

  SvaraRadera