Summa sidvisningar

2012-11-27

Att våga


Våga bara din djävel! Bara våga. Då du.. Det sista bara som en väsning. Mellan tänderna. Mycket nära ansiktet. En som är större häver sin röst mot den som är mindre. I storlek. I erfarenhet. I mod att säga emot. Då är det lätt. Att väsande kräva en omvänd respekt. Den ihåliges respekt. Den som hotats fram. Den som bara innehåller outtalat hat. Om jag vågade skulle jag tala om hur dina ord brände i mig.

Att du vågar! Så modig du är! Att du vågar att tala. Vågar att tiga. Vågar att säga emot. Tjaa, det är enkelt. Ibland. För då kostar inte mitt mod mer än att övervinna rädslan att stå inför publik. Andra gånger. Andra gånger kostar det mera att tala. Mitt liv. I ett hedersmord. I en stenkastning. I en hängning.

Vad vackra änglarna är mamma! Med sina vågiga hår. Är det därför Jesus också har vågigt hår? För att han är släkt med änglarna? Vet du min son, inte vet jag. Ja, kanske. Förmodligen är det så. Och visst är vågiga hår vackra. Men det måste vara sådär lagom. För att passa in. För spikrakt svintohår är fult. Och krulligt afrohår är inte ariskt. Nej, lagom skall det vara. Vågigt lockigt. Som änglarna.

Och hela tiden slog vågorna mot stranden. Tidevarv på tidevarv. Struntande blankt i vad människan gjorde. Om hon understod sig att våga (den djäveln!), om hon vågade betala vad det kostade och om hon hade vågigt hår. För. Vad bryr sig en våg om det? Likt Sisyfos har den en enda uppgift. År ut och år in. Att nå en strand – bara för att dras tillbaka för att åter nå en strand.

Sov gott!

PS. Och nu skall jag våga: en helkroppsbild (dålig kvalité)och en nyklipptbild. Kort hår. Oj.10 kommentarer:

 1. Klart det ska vara sådär som med änglarna. vackert på vårt sätt! Luftigt, lätt, sött och lagom. Det ligger mkt i den där braiga texten! Du är fantastisk!

  Jättefin med. Du är jättefin i den frisyren och det känns som om den dessutom matchar din insida med Kramar!

  SvaraRadera
 2. Supercool frissa, och härligt glansigt blond, vackra du! Och våga, det är jag dålig på tycker jag själv, men andra tycker att jag är modig... Jag tror att modet att våga handlar om olika saker för olika människor. För den ena är det att ställa sig upp och prata inför grupp, för den andra att ta på sig ett klädesplagg som faller ur normen, för den tredje att bryta upp ur ett förhållande... Alla är vi olika och det jag ser som mod hos en person, ser de som en vardagssyssla, medan det de inte vågar är en enkel sak för mig...

  SvaraRadera
 3. DU är fantastisk! Och skitsnygg! <3

  SvaraRadera
 4. Cool frisyr! Jättefin är du! Jag är en liten fegis...rädd för höjder, de flesta djur, köra bil över 70 km/h, cellskräck, tala inför grupp (typ om jag måste stå och föreläsa ngt inte om man sitter måga och tex fikar och det inte är ngt bestämt jag måste säga) och säkert mer som jag inte kommer på nu! Kram

  SvaraRadera
 5. Vad läckert.
  Jag älskar mörka ögon och blont hår... Skitsnygg är du.
  Bra vågat...
  Kramar i massor finaste du / Jane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket Jane.. *ler* Ja, frisyren är snygg, kanske inte det nyaste inom hårmode, men snyggt.. Och kanske måste jag göra dig besviken: jag har rätt ljusa ögon; gulgrönljusbruna. Blev nog bara så mörkt just på fotot!

   Kraam

   Radera
 6. Vilka vackra tankar om änglarna och känslosamt skrivet annars också.

  Wow! Vilken powerkropp du har! Vad gör du för att få breda axlar? Mina är så svaga o sluttande att jag önskar att det blev inne med axelvaddar igen ;)

  Du passar jättebra i blont och kort hår!
  Superfin är du!

  SvaraRadera
 7. Snygg frilla å tjusig bild på Dig!
  Kramis
  Viveka

  SvaraRadera
 8. Fanns Jesus? Hade han vågigt hår? Var inte han svart?

  Är det inte så att vad man än har, vill man hellre ha något annat? I många fall.

  Roligt att jag sa ordet våga just den här dagen, dagen när du skulle förnya dig. Försnygga dig. För snyggt blev det.

  Kram

  SvaraRadera