Summa sidvisningar

2012-09-20

Att prata om ditt och datt

Ikväll vill jag tala lite om allt möjligt. För det är ett par saker som slagit mig. 1) Jag blev lite bestört över en sak jag skrev igår när jag nu idag läste igenom det. 2) Masssage är otroligt skönt - följt av hett skumbad, ännu bättre. 3) Läs en jätteviktig bok!! Om "grooming". Och 4) Minnen. Fanstastiskt fascinerande. Så då tar vi det från början:

1) Igår skrev jag om ytseende. Eller utseende. Och jag skrev att jag tycker att jag är ful. Det är lite ledsamt det. Och så tänker jag aldrig mer skriva. För jag tycker faktiskt om mig. Jag tar hand om mig. och är väldigt trevlig och social. Vältränad och klok. Så det så! Det är det jag tycker i fortsättningen.

2) Mina fantastiska kollegor köpte ett presentkort till mig på min födelsedag. Idag använde jag det. För en timme hawaiiansk massage. Det var hur avslappnande som helst. Sedan åkte jag hem och sjönk ner i ett hett skumbad. Jösses!!!! Ibland så blir man så avslappnad så det inte är klokt..

3) I badet läste jag en bok om grooming på nätet "Jag kände mig speciell" av Ulrika Rogland och Sven Å Christianson. Om Internet. Och flickors önskan om att bli bekräftade. Och vad de kan luras till. Trots försiktighet. Trots att de kommer från "ordnade hem". Jag blev så ledsen. Så sorgsen. (Och därav ångrade jag delar av mitt inlägg igår) För flickor, redan i min B:s ålder, tycker att de "måste ställa upp". Och män i min ålder, ge och ta 10 år, tycker att småflickor på 13 år är SEXIGA på foton på Faccebook. Skam!!!!!!!!!!!!! Förbannad skam!!!!!!!!!! Jag blir äcklad och bestört. Men läs boken. Den är viktig.4) ”Mitt liv är ett destillat av mina minnen” - smaka på det uttrycket. Så vackert. Så ödesmättat, på sätt och vis. Uttrycket fastnade hos mig för en bra räcka år sedan. Det har stannat kvar hos mig och fascinerat mig. Jag har sakta lyssnat på dess klang och försökt att till fullo förstå dess innebörd. Och till sist förstod jag. På mitt sätt. Mitt liv är mina minnen. Det jag kommer ihåg och det jag kan förnimma och plocka fram. I bild, i dofter, i olika ljud. Men en sak som sedan dess slagit mig är att mina minnen är enbart baserade på mina sanningar. Och mina sanningar är bara sanna för mig. Ingen annan. Bara mig.

När det för första gången slog mig fullt ut, blev jag nästan förorättad. Lite rädd också. Vi satt och jämförde barndomsminnen och det som jag så klart kom ihåg och kunde beskriva in i minsta detalj gjorde de andra lite villrådiga. Så hade inte de kommit ihåg det. Visst, fragment av det stämde. Men inte allt. De mindes i sin tur annat. Först kände jag mig lite bestulen på mitt minne. Propsade på att det jag mindes var 'sannast'... Under kvällens lopp lade vi ett minnespussel och jag insåg någonstans att ingen av oss mindes fel. Alls. Vi mindes bara olika delar och på olika sätt. För vi är olika. Existerar i olika sammanhang. Tycker olika saker är viktiga. Därför är saker och ting olika viktiga att komma ihåg. Så min sanning är inte mindre sann än din och din sanning är lika sann som min. Fast olik.

Sedan dess har jag uppriktigt varit fascinerad av människors sanningar och jag har börjat lyssna mer och mer. Alla historier har flera sanningar. Allt i historien har flera sanningar. Och ingen sanning är mer sann än den andra. I alla fall inte upplevelsen av sanningen. Man måste bara vara nyfiken på bakgrunden till receptionen av just den sanningen. Sätta den i en kontext, i ett sammanhang. Fascinerade. Och lärorikt.


Så - over and out - sov gott!!

9 kommentarer:

 1. Först måste jag faktiskt tala strängt till dej.
  Varför säger du att du är ful?!?!?
  Nu vet jag inte hur mkt vi skall värdera yttre skönhet och om vackra människor är bättre än andra, men du är... oavsett vacker. Det säger jag inte för att jag tycker om dej,då hade jag berömt dej för nåt annat istället. Du är över snittet, du är en riktig babe. Du utstrålar en blandning av ljuvhet, sensualism, utvisar goda genetiska förutsättningar med sundhet och styrka.
  Det var mina två första absolut första intryck av dej... de där första avläsande sekunderna.
  Pondus. Vacker. Å du hör till de få vackra människor som verkar helt obrydd kring det.
  Sen har du en mängd egenskaper som inte går att undvika att bli förälskad i. Å förälskad i dej är just vad du är.
  Säg aldrig så igen!
  Tänk på mej, på alla oss betydligt mer medelmåttliga brudar... vad är vi om du är ful?!
  Nej du lyser upp ett rum.
  På tal om rum, tror du att du skulle hinna en fika på måndag eftermiddag?
  Längtar efter dej. Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad mycket tankar. Men viktiga tankar! Hoppas avslappningen h'nger med dig in i morgondagen! Kram

  SvaraRadera
 3. Lycka med massagebeh.. :)
  Önskar jag hade råd med det..
  ja, vi får se hur det blir med de varma vänliga ögonen, det är berg o dalbaneåkning hela tiden..
  Ha en skön fredag!!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det lät med hawaiiansk massage...
  Lyssna på Asta...
  Kramar i miljoner finaste du och ha en trevlig helg / Jane

  SvaraRadera
 5. Ja, nog är det så alltid att våra minnen även om de är gemensamma ändå inte är samma. Tänker på det ibland när jag skall ha begravning. Ofta talar jag i väldigt allmänna ordalag och försöker bara locka de närvarande till egna minnen.
  Jag stannar upp, jag lovar och jag tar hand om mig, försöker i alla fall ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Du är så söt du! :)
  Det är bra att du ändrat dej och tar hand om dej.

  Apro på sanningar ibland minns man också samma saker men man har upplevt det olika med.

  Stor kram! <3

  SvaraRadera
 7. Nu läste jag vad Asta sa, och jag blir alldeles tårögd. Vad himla fint hon skrev om dej. Sug i dej det. <3

  SvaraRadera
 8. Ohh, en härlig godispåse fylld av olika smakbitar av all din visdom. Ett härligt inlägg. Och nu läste jag inte ditt inlägg igår, men jag har alltid tyckt du är så vacker på de bilder du visar!

  SvaraRadera
 9. Håller med Freja! härligt inlägg och allt har flera sanningar och kommer ifrån betraktarens eller upplevarens ögon och känslor... utseende - ja jisses hur skall man kategorisera vad som är vackert eller ej! för mig är alla vackra med sitt eget individuella sätt, tanke, kropp och själ och förstås "appearence"... inte lätt det där... finns många floskler också att all skönhet kommer inifrån, men visst har utseendet betydelse och att man själv ialla fall lite gillar det man ser! Tycker du är superfin och färgstark, en vacker kvinna fina Monica. Bra där med massage och bad = relax i kvadrat! stora kramen

  SvaraRadera