Summa sidvisningar

2012-09-06

Att städa


Doften av rent. Att kunna dra med handen längst med kaklet och bara känna dess glatta, rena yta. Inga klibbiga ledstänger, inga dammiga lister. Inga tunna, tunna spindelvävar (?) uppe i hörnen på trätaket. Inga smulor i soffan, rena täcken och kuddar att borra sig ner i. Nypiskade mattor. Nytorkade golv. Min själ vilar. Och njuter långa andetag.

Kanske är min enorma besatthet av struktur och min pedantism ett uttryck för tillåtelse? En tillåtelse att sväva ut i socialt pladder och småprat? Att skratta och umgås med folk? Kanske har jag alltid på detta sätt undermedvetet givit mig själv lov att göra det jag vill göra – efteråt. Efteråt, när allt annat är färdig och ordnat. Lite som Askungen. Som först skall göra det och det. För att sedan.. Sedan kanske få gå på balen.

Nåja, det är ju en tanke. En fundering jag måste göra. Men nu är mitt hem rent. Uppstrukturerat och genomvädrat. Nu finns utrymme för att göra det samma med mitt jag. Vädra genom det ordentligt. Sortera om och ordna om. Städa ut och undan. Vilken lycka ändå att få den möjligheten!

-------

Och nu till något helt annat. På en del bloggar har det ikväll/idag talats om vikt. Jag känner att jag vill göra ETT uttalande: jag tycker att jag duger. Trots att jag INTE på något sätt är smal, snygg eller läcker. Jag tränar mycket, äter lite och är stor – deal with it! 173 cm och 78 kg. Här har ni mig!Sov gott.

9 kommentarer:

 1. Har precis svarat dig.. :)
  Å jag har rent oxå !!
  Så vidunderligt skönt o ljuvligt med ett rent hem !!
  Sov gott !!

  SvaraRadera
 2. Håller med, gillar mig som jag är! Here I am liksom. Äter mycket mat, gillar dock inget sött. Men sån är jag 169 och 73 kg MEN gillar inte de extra kilon behandlingen lagt på mig (7). Kortison ger alltför god aptit och har tom fått ett sötsug, vilket är för mig helt obekant! Hoppas allt återgår till sin ordning när detta är över! Men jag gillar mig ändå :-) tycker bara inte om när magen är ivägen när man ska knyta conversen ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh Monika, du ÄR fin! Du har varit fin alla de år jag kännt dig. Du borde ta det till dig nån gång. Vackra kvinna!!
  Sen är jag grymt avundsjuk på ditt pedantiska jag och på ditt tränande.. tänk om jag... Äh. Det vore inte jag :D

  kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Fin fina du!
  STOR kram!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du är skitsnygg, på riktigt!

  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. För mycket fixering vid kilon och för lite vid hälsa överallt. Heja dig.

  SvaraRadera
 7. Snyggve. Som sagt hälsa går före allt. =)

  SvaraRadera
 8. Ohh, jag funderar på ett inlägg om vikt, kroppsform och hur vi formas utifrån hur vi bemöts och bemöts utifrån hur vi ser ut... På gott och ont...
  Sv: Jag pratar sex, ganska ofta, med mina barn. När de har frågat har jag svarat, på deras nivå. Öppet och tydligt och utan att skuldbelägga eller skamliggöra. Men jag är inte intresserad av att diskutera min egen sexualitet på bloggen, det är privat och jag är inte privat på bloggen-.

  SvaraRadera
 9. Du är fin. En pingla. Kram

  SvaraRadera