Summa sidvisningar

2013-01-22

Att promenera


Till jobbet. Varje morgon. Luften är otroligt klar. Krispig. Den nyper i näsan. Kinderna. Den kalla marken knarrar under fötterna. Nu är det kallt. Vinter. Luften står som en rökdimma ur munnen på mig. Om jag hade talat. Men det gör jag inte. Jag promenerar. Raskt.

Lite drygt tre kilometer. Så kort är det till mitt arbete. De tar mig 25 minuter att gå. Med tjocka överdragsbyxor. Mössa, vantar. Stor och ful otymplig jacka. Två väskor. En med laptopen i och en ryggsäck med byteskläder i. Och mina älskade höga stövlar. Spotify i telefonen och ljudet högt i lurarna. Jag svänger ordentligt med armarna.

Har blivit beroende. Av denna promenad. Likväl som av den hem. Ty där och då är jag som mest här och nu. Ingen brådska finns. Inga andra måsten. Inga konversationer att hålla, inga goda råd att ge, inga tankar som måste bli tänkta. Bara knarret under mina vinterkängor. Och musiken i mina öron. I den kalla luften. Ett beroende. Av den goa sorten.

Sov gott!

11 kommentarer:

 1. Härligt! Fortsätt med det Monkan!

  SvaraRadera
 2. Härligt!!!
  Dagen blir så mkt bättre när man startar den med en promme =)
  Hejja dig.
  kram

  SvaraRadera
 3. Låter jätte härligt. Å sunt. Kramar på dej min vän.

  SvaraRadera
 4. Att promenera är skönt när man känner för det.
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter bra! Jag mår också bra av att gå. Men va fasen...va fort du måste gå .....3 km på 25 min...eller så är det så att jag rör mig i snigelfart förnärvarande. Kram

  SvaraRadera
 6. Så skönt det låter. Men du. Du vet väl att många trafikolyckor med fotgängare inträffar för att den gående har lurar i öronen?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, det vet jag! Och jag har själv som cyklist irriterat ihjäl mig på folk som inte hör mig när jag kommer cyklande och de promenerar rätt ut i vägen. Därför går jag alltid längst ut i kanten själv. Men visst är det en jätterisk....

   Kram

   Radera
 7. Saknar när jag hade ca tre km till jobbet, det var underbart!!
  Hoppas solen lyst på dig idag

  SvaraRadera
 8. Jag har 4,5 km till jobbet och just nu känns det som om jag aldrig har tiden att promenera. På morgnarna har jag tider att passa för möten på jobbet och på eftermiddagarna ska jag hem och hinna fixa middag... Däremot när jag jobbar i Stockholm ser jag till att bo centralt så jag inte behöver släpa väskan på T-bana för att komma till hotellet. Eftersom jag oftast jobbar längst ut på Kungsholmen innebär det en promenad på ca 3,5 km, och det är precis så härligt som du beskriver! Beroende på vad jag ska göra och om jag ska till hotellet eller resa hem så går jag eller tar T-banan, men promenaden är härlig. Fast jag lyssnar på P3. På morgonen blir det Morgonpasset och om jag har tur blir det Tankesmedjan på väg hem, och så går jag och skrattar för mig själv...

  SvaraRadera
 9. Ett himla bra beroende du! =) Jag är likadan med att springa/cykla till jobbet. Finfin terapi och mental nedvarvning. Kram!

  SvaraRadera