Summa sidvisningar

2013-01-19

Att vinna mark


Hämtar kraft. Kraft i att faktiskt lyckas. Mot alla odds. Eller mot några odds. Mot belackarnas odds. Och det är mer än nog – att lyckas mot belackarnas odds.

Har kommit till den insikten att det är mitt stigma. Mitt öde. Eller något annat lika klyschigt För jag är starkast när jag måste jobba i lite motvind. Lyckligast. Och i mitt esse. Kanske är det ett resultat av min uppväxt, kanske är det helt enkelt bara så att just jag fungerar så. Som en egenskap hos mig. Att jag växer av livets klurigheter. Att jag tappar mark – bara för att vinna tillbaka den och ännu ett stycke.

Sjukskrivningen har, bland annat, gjort så att min inkomst minskat betydligt. Dels har jag pausat från politiken, där jag fick mötesarvoden på några av mötena och dels är det ju som det är. Med Försäkringskassan. Det tar tid ibland, att få ut sin sjukersättning. SGI räknas om, räknas fel. Sedan ändras sjukskrivningsgraden. Och det måste räknas på nytt. Med en handläggningstid.

Har blivit bra bemött. Överallt; hos läkaren, terapeuterna (har haft två) och på Försäkringskassan. Men med pengarna är det som det är. Och det har varit hårda månader. December, januari hittills och februari nu, kommer att bli mycket snåla. Så snäva att jag på öret räknat ut hur många liter mjölk vi kan köpa. Efter att alla räkningar blivit betalda.

Vi har inga marginaler. Alls. Vi har varsitt konto till pojkarna där vi sparar ett par hundra i månaden, men förövrigt inget. Jag har tjänat mest. Och då är jag lärare. Matematiken lämnar jag till er. Därav att det är snålt nu. Men. Jag vinner mark. Ändå. Eller trots allt.

Det fyller mig med lycka. Att ändå få ihop det. Att ändå kunna försörja S:s familj i K. Att ändå betala in killarnas fotboll, judo och cirkusskola. Att ändå kunna köpa mer tandkräm och en ny toaborste (bröt av skaftet på en av dem i min städiver!). Det är en ljuvlig känsla att inte känna det som om jag försakar mig själv i detta. Utan att jag känner mig stark. Fortsätter tillfriskna.

Samtidigt är det förbaskat nyttigt. Att påminnas om hur många faktiskt har det. Att nudda vid det liv vi levde då.(Att fattas en gardinstångI början av vårt liv tillsammans. Och att inse, att det kanske är såhär jag är i mitt esse. I lite motvind. Trotsande mina belackare. Se upp! För nu ni!*ler*

Sov gott.  

5 kommentarer:

 1. Kramen och du , du fixar detta Monkan!

  SvaraRadera
 2. Kram! var rädd om dig men påminn dig om att du KAN! och vet mkt. Kramar

  SvaraRadera
 3. Tokgillar din inställning =)
  För har du kommit så här långt så kommer du att fixa resten av linan med, och då med några erfarenheter rikare i bagaget.
  U never know how strong u are until being strong is the only choice u have!!
  kram fina du.

  SvaraRadera
 4. Jag minns hur det var när jag var sjukskriven för stress. Att samtidigt som jag brottades med mig själv och min hälsa så skulle jag oxå brottas med vår ekonomi... Som vi redan innan pressat ganska hårt för att vi båda skulle kunna vara hemma maximalt med våra barn... Men det är en glädje oxå, i att inse att det går, att det finns mycket som inte ens är svårt att avstå ifrån...

  Jag har skrivit min bokcirkelrecension nu, du hittar den här: http://frejareddevil.wordpress.com/2013/01/20/minnet-av-en-smutsig-angel/

  SvaraRadera
 5. Vet precis vad Du menar M. Blir också överlycklig om jag får råd att köpa tandkräm eller räkna kronorna så att dom räcker till en fil, eller så. Men det känns som om att jag hamnat på pluskontot Nu och det tänkter jag fortsätt vara. Har ett vik på 50% på ett stället men hoppar in på dom andra 2 gårdarna också o peppar, peppar så har jag fixat det med och få mer och mer timmar. Att inte veta ifr månad till månad det är såå drygt. När man inte har någon att luta sig tillbaka, utan bara sig själv. Tufft läge som jag Nu börjar bli såå trött på. Tänk och få råd att åka på semester, vilken lycka..hoppas få göra det i år..kanske något under kan dyka upp..eller en Man ;-) Många kramar för Dina tankar, funderingar och ha en fin tisdag, finfina tjejen på Bästkusten/Mia

  SvaraRadera