Summa sidvisningar

2013-04-21

Att samla lycka


Små bitar av lycka. Av fullständighet. Av total harmoni. Ni vet. När det känns som om kosmos alla energier faktiskt, för en gångs skull, flödar din väg. Idag var en sådan dag. Att samla på. Att bevara.

Inte för att allt var 100% perfekt, här i i-land. Det finns sådant som stör hjärtat, hjärnan. Det finns disharmonier. Men någonstans på vägen har jag accepterat att det är så. Kommer alltid att vara så. Så jag samlar på de små bitarna som dyker upp. Med allt kortare mellanrum.

Sov länge idag. Drack en härlig kopp kaffe. Solen sken från en klarblå himmel. Släpade ut motionscykeln på altanen och cyklade i en timme i solskenet. Lyssnade på musik. Kände värmen, hörde liksom jorden vakna till liv. Sträcka på sig. En humla ramlade runt mitt ansikte. Hörde pojkarnas glada skratt.

Härligt svettig från träningen, stack jag händerna i den lilla odlingsbädden. Vände jorden. Njöt av att lyfta bort höstens och vinterns löv. Räfsade. Och lät bli att göra mer när jag tröttnade. Duschade. Hade en helt ny scrub-svamp som rev skönt mot huden.

Släppte ner markiserna för första gången i år. Förnam andra vårar, andra solar. Gjorde en god kycklingsallad till lunch. Bulgur, vitlöksbröd, solrosfrön. Åt i timmar med killarna. Njöt i uterummet. Promenerade på stranden med underbara Å. Hade djupa samtal om livet. Och allt annat. Såg på havet. Solen som glittrade i det. Doftade värmen.

En massa, små och stora, lyckopärlor att samla på. Att lägga som bomull runt en ömmande själ, eller helt enkelt spara till en av ”de där” dagarna. Som också kommer. Fyllda med missljud och knarrade dörrar. Men idag – idag innehöll inga falska toner. Det var en ”vackermelodidag”. Hoppas ni också hade en sådan.

Sov gott. 

3 kommentarer:

 1. Älskar sådana dagar :-) Och bra idé med cykeln.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina ord Du fick med i Ditt inlägg, att samla lycka !
  Såå vackert M, enkla saker men ändå så ovärderliga och underbara.
  Som när man ser den första humlan som vaknat till liv efter den långa vintern, Dina glada killar som Du hör i bakgrunden där Du sitter på Din motionscykel och Din promenad vid havet med en god Vän, Vackra saker i livet, vackra saker man behöver för att må bra, Önskar Dig en fortsatt härlig söndag med fingrarna i jorden kanske och med ljuv musik av lyckorpärlor runt omkring Dig. Många varma aprilkramer till Bästkusten.Mia/ Pinkladycookbook

  SvaraRadera
 3. Såna dagar behöver vi flera av, ett lager att ta av. För att jämna ut vissa andra dagar.

  Kram

  SvaraRadera