Summa sidvisningar

2013-05-03

Att vara Ergo


Så vem är Ergo? Jag? Tror det var Asta som ställde den frågan i sin blogg. "Vem är jag?" Nog så viktigt att fundera över. För vi måste lära oss att definiera oss själva. Innan vi kan börja definiera andra. Och jämföra. Så måste vi veta. Vem vi är – jag måste veta vem jag är. Alltså, ergo, det här är jag:

Empatisk, positiv, passionerad, strukturerad, pedantiskt, bokmal. Social, engagerad, allmänbildad, nyfiken. Inlyssnande, inkännande, medlande, dansande, sjungande, värme- och solälskande. Konfliktorädd, hopsamlande, kramande, kärleksfull, insiktsfull. Plikttrogen, strävsam, ensamvarg med öppna sinnen. Sjätte sinne.

Långsint, ironisk, sarkastisk, temperamentsfull. Lättirriterad, tjatig, högljudd, självömkande. Icke trädgårdskunnig, tycker inte om matlagning. Opysslig. Orerande, tar plats, ifrågasättande, kvälls- och nattmänniska. Utmattad, halvdöv, dåligt självförtroende, ansvarsfull. Fotsvett och sköra naglar. Äcklas av fötter. Älskar inte djur.

Jo, men lite så här är det. Nog? Bra dagar och sämre. Var sedan så goda och lägg själva till det ni känner. Ty er sanning i denna fråga är ju er sanning. Detta är min.

Sov gott

1 kommentar:

  1. Vad väl du känner dej själv. Jag vågar nog inte stiga ut och se mej själv sådär.

    Men du har så rätt och det skulle nog vara bra för ens självkänsla om man vågade se både bra och mindre bra saker.

    Stor kram och trevlig helg fina du <3

    SvaraRadera