Summa sidvisningar

2013-05-28

Att volta


Släppa taget för en stund. Befinna sig i ett viktlöst ingenting. Med ett lyckligt pirr i magen. Koncentrera sig. På att inte ta ner armarna. Utan komma hela vägen runt och landa på fötter. Att lita på sig själv. Sin förmåga. Lika svårt som att slå en volt. På en solvarm studsmatta. När man är mittilivetgammal.

Att lära sig skilja på volt och volt. Att kunna tolka pirret i magen: Är det av lycka? Av förväntan? Eller molande skräck? Föraningar om något illavarslande? Det är av största vikt. Och något av det svåraste för människan här och nu. Att tolka pirret. Ty, i den allt snabbare snurrande världen av icke-beslut som vi lever i. Av pseudo-viktiga frågeställningar och valmöjligheter, har vi i vår livsvolt tappat riktningen. Och pirret i magen kan vi inte längre tolka.

Slänger ner armarna. Istället för att vänta ut den färdiga volten. Så kringskär vi oss själva. Avbryter piruetten för att ägna tid åt sådant som egentligen inte spelar någon som helst roll. Alls. Egentligen. Och ödslar vår dyrbara energi på petitesser. Istället för att njuta av att inte alltid bry oss, smila upp oss, vara tillgängliga, vara kåta, vara beredda, vara glada, vara käcka, vara tillmötesgående, slänger vi ner armarna och schasar bort det ljuvliga, viktlösa.Till gagn för ingenting.

Lev gott

PS: Ta er gärna tid att läsa en av mina favoritbloggerskor, för att få skratta så det kittlar i magen..Meekatt

5 kommentarer:

 1. Ja, kanske borde vi tvinga oss själva att försöka hålla i, hålla kvar armarna och inte ta ner dem lite oftare. Nåt att tänka på.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sv: Så kul att du hittade hit ..*ler*

  Tack så jätte mycket.
  Härliga texter i bloggen :)

  Ha en fin Tisdag du med !

  SvaraRadera
 3. ...och så är det en dans (kolla länken http://youtu.be/OVh13FHPiBc )

  Tror du skulle vara fabulous på att dansa La Volta

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att det här är ett inlägg med djup och viktiga tankar. Men jag fastnade i den första volten. Kan du volta på studsmattan? KAN DU VOLTA PÅ STUDSMATTAN? Jag vågar mig inte ens på en liten rumpstuds! Jag hoppar bara upp och ner och tycker det pirrar alldeles tillräckligt av det. En sån tant jag är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. *skrattar* Jopp - jag kan volta på studsmattan! Men. Det krävdes en hel del övning att inte slänga ner armarna... Och du är inte alls en tant!!!

   Kram

   Radera