Summa sidvisningar

2012-06-02

Att resa


Ikväll mår jag lite sådär – inget allvarligt överhuvudtaget alls, men jag har nog åkt på en rejäl förkylning. Ont i huvudet, halsen och jag känner hur det drar sig upp mot öronen. Det var längesedan! Nåja, med andra ord är det igen egentlig fara med mig. Men. Då jag är lite varm och trött och gnällig passar jag på att svara på lite frågor som jag hittade här, hos Emmy på Bortabrabloggen. Håll till godo mina vänner! Ha en god kväll!!

Vilka länder har du besökt (flygplats stop-overs räknas inte!)?

Danmark, Norge, England, Tyskland (Väst- och Östtyskland), Polen, Tjeckien, Slovakien, Belgien, Frankrike, Italien, Österrike, Ungern, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Slovenien, Serbien, Kosovo, Grekland, USA, Mexico, Canada, Tunisien.

Favoritland att besöka?

Oj. Svårt. Men jag älskar England, Kroatien. Och – tjaaa, nästan alla de andra ställena också. För alla länder har en historia – alla länder har vackra ögonblick och mindre vackra. Så. Det är svårt att välja en favorit.

Favoritstad som turist?

Återigen – alla platser har sin charm. Men. Jag älskar Budapest. För hennes storslagenhet, hennes vackra, vackra stad, de billiga matpriserna och de historiska vingslagen. Paris – för hennes värdighet. London – för hans gemytliga, bakåtlutade stil. Däremot tyckte jag inte särskilt mycket om NY, Seattle eller LA. Opersonlig, skrytsamma och rightupinyourface. Yuk!

Favoritstad som bofast?

Skulle kunna tänka mig att köpa ett hus i andlöst vackra Kroatien – nästan var som helst på dess kuststräcka. För att det är så vackert, maten är så god och vädret är härligt året om. Dock skulle jag nog ha lite övrigt att önska vad gäller samhällsuppbyggnaden med mera. Annars är inte Falkenberg så illa heller..

Favoritstrand?

Skrea Strand i Falkenberg. Vit, finkornig sand, låggrunt vatten och bara fyra km för mig att cykla. Fantastisk!!!!!

Sämsta stället du besökt?

Svårt att säga – med samma motivering som ovan, att alla ställen har ju sina ögonblick. Men jag tycker inte särskilt mycket om Bryssel. En otroligt rörig stad utan struktur. Inte tillgängligt för rörelsehindrade, med fruktansvärt höga trottoarkanter, snorkiga tjänstemän, dyr, smaklös mat. Men våfflorna är goda. Och Grande Place är vackert.

Bästa shoppingen?

Shoppar aldrig. Tyvärr. Så inga tips här inte. Mitt tips är att sluta shoppa hela tiden. Vadå släpa hem en massa keramik? Eller läder? Eller sidenskjortor? Nope – inget för mig.

Favoritö?

Mali Losinj, utanför Pula på Istra-halvön i norra Kroatien. Namnet betyder ”den lilla ön” och den är fullkomligt magisk. Med små, smala gränder. Ett vackert hamninlopp. Hus klättrande uppför berg. Vita kalkstensstränder, klarblåa vatten. Som en saga.

Vart vill du åka?

Så många andra ställen!!! Överallt!! Kambodja, Vietnam, Indien, Egypten, Peru, Australien, Kina, Hawaii, Sydafrika... Och ett par tre, fyra, femtioelva ställen till.

Vad har du för resor planerade?

Just nu inga. Alls. Vi skall ge oss i väg i sommar, men vi brukar vänta ut saker och ting. Förmodligen blir det en resa till Cypern eller till Rhodos. Eller kanske Spanien? I höst blir det nog en weekend i Barcelona. Jag fyller 40 och har önskat mig det..

Vart hade din drömbröllopsresa gått?

Ingen aning. När jag gifte mig ville jag egentligen åka den Transibiriska järnvägen – jag tyckte det verkade spännande. Det blev ingen resa överhuvudtaget. Så jag slutade drömma. Och därmed punkt.

11 kommentarer:

 1. Har faktiskt varit på skrea strand.
  Det är Kents ord jag lånat, men ja de är vackra.

  SvaraRadera
 2. Men våfflorna var goda - skrattar :), alltid något.
  Det var väldigt många länder du har varit i.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, belgiska våfflor är supergoda!! *L*
  Jag skulle vilja åka till Kroatien, för de är så vackert där.
  Nån gg kanske det blir..
  Ha en skön söndag!!

  SvaraRadera
 4. Älskar att resa :), massor av krya på sig kramar kommer här/Diana

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna åka till Kroatien. Hoppas på att vi kommer dit snart, min man skulle gärna vilja dyka där, har hört att det ska vara bra.

  Sedan håller jag med om shoppingen, varför släpa hem en massa skit?

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du mår bättre idag. Själv har jag också något i kroppen som inte vill släppa. Men inget allvarligt dock. Har väl fått lite mer energi men inte är jag något energiknippe just nu inte. Ha en riktigt fin söndag. Kram

  SvaraRadera
 7. Hej :) åh får så dåligt samvete att jag glömmer bort att besöka dig, då du inte är på amelia..men blir lika glad varje gång du kommer in :) oj va många länder du varit i kul..var i Grekland har du varit? ja jag älskar Grekland o är nyfiken på allt som rör landet :) jag hade besök av sonen o hans tjej igår o vi hade jätte trevligt idag blir det en slapp dag inför en jobb vecka..synd att du blivit dålig här är det oxå lite snuvigt o hoppas det inte blir mer än så...ta hand om dig så hoppas jag att du snart blir frisk & att sommaren kommer till dig kram fina du :)ps/ kan du skriva till Emmy bortabloggaen att jag kan inte kommentera hos henne försökt 3 ggr utan resultat.....kramen

  SvaraRadera
 8. Du är berest! Och jag fastnade på ett enda ord: Pula! Dit jag och kompisen tågluffade tidigt 80-tal, eftersom vi drabbades av hybris när vi under resan insåg att vi kunde åka VART VI VILLE! Vi hade ingen aning om vad Pula var, vi hittade hotell vid en strand och längtade sen bara därifrån eftersom det var väldigt öststatligt, med få restauranger, fik och hotell i olika prisklasser (det var nån sorts enhetspris som var långt över vår reskassa) och dessutom hamnade vi mitt i ett gatuslagsmål som skrämde iväg oss fortare än kvickt. Så synd att vi inte kände till den ö du beskriver, vi hade behövt uppleva det där och då!

  SvaraRadera
 9. Transmongoliska järnvägen är ett underbart äventyr (om än aningens dyrt), men också något man kan göra i vilken ålder som =) Kul att läsa din lista! Håller förresten helt med dig om LA, gillar det inte alls! Kram

  SvaraRadera
 10. Så förvånad jag blev. För mig bor du norrut, har alltid gjort :) Då kanske jag ser dig i sommar när vi ska till dina trakter!

  SvaraRadera