Summa sidvisningar

2012-06-04

Att sitta en stund i kvällningen


Kväll. Snart läggdags. Ännu en kylig junidag går mot sitt ljusa slut. Knepigt det här. Med vädret. Med hur kallt det är. Och kanske ännu mera knepigt med hur beroende jag uppenbart är av värme. Saknar det. Att inte frysa. Att slippa dra upp axlarna mot öronen – eller att slippa dra ner ärmarna på jackan över de iskalla händerna. Kanske är det bara jag. Som känner så.

En dag med bestyr. Inte särskilt många dock. Lite som vanligt. Hämta på fritids vid halvfem. Hinna handla innan. Hem, bädda sängar, vika tvätt, plocka med disken. Laga middag. Ris och gryta. Cykla iväg till möte. Möta S i dörren när B skall skjutsas till fotboll. Dra jackans ärmar ner över händerna. Sitta på möte. Inte få sagt det man ville få sagt. Borta i tankarna. Hem igen. Pussa på sängkanten. Varva ner? Kanske.

Kväll. Snart min tid för tankar och kontemplation. Men mitt huvud protesterar i kväll. Det surrar och knorrar. Knakar och gnäller. Vill helt enkelt inte. Därför bestämmer jag att vi vilar i kväll. Sitter bara här en stund. I kvällningen.

Sov gott!

12 kommentarer:

 1. En del kvällar är så där.Jag hade svårt att koncentrera mej på bilkörningen hem från jobbet ikväll. Den stora fullmånen slukade, hypnotiserade, mej.
  Håller med. Gud,va trist det är med detta väder. Med kylan. Var är den sabla växthuseffekten :)?
  Jag vill ha värme,sol, liv. Kram och när ses vi hjärtat?

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam... Jag är likadan, vill ha värme o sol..
  Solbrännan lyser med sin frånvaro :(
  Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 3. Usch, vad trist att det är så kallt! Hoppas du fick sova gott och vila upp dig! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag längtar också efter värme så det bara skriker i kroppen! Kram

  SvaraRadera
 5. Hoppas din kväll blev lugn och skön. Nu är det en ny kväll och kanske känner du annorlunda. Kanske knotar och knorrar inte hjärnan. Kanske flödar tankarna. Själv har jag äntligen tid att läsa lite bloggar. Det har blivit hårt eftersatt. Tyvärr. Men det är inte så tokigt att anledningen är jobb.
  Jag saknar också värmen. Jag lider vid kyla. Kram

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det var skönt med fyra dagars regn och det behövdes verkligen. Eldade till och med i spisen för det var ju bara 5 grader ute.
  Det är viktigt att varva ned på kvällen för då somnar man så gott.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Oj vad du hann med. Kan tänka mej att det kändes tomt i huvudet sen. Usch vad jobbigt. Hoppas du får en riktigt lugn dag istället idag då.
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 8. Nä. Jag vill inte heller frysa. Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag är så urless på vädret... Men det skall visst bli bättre i veckan.

  SvaraRadera
 10. Kura skymning, det kan vi alla behöva ibland! Ta hand om dig, sötnos!

  SvaraRadera
 11. Underbart bra.... ibland måste även kreativa hjärnor få vila och bara "vara" - känner igen din dag ;-) - så ser ganska många av mina ut också. Stor kram och hoppas att veckan blev bra!

  SvaraRadera
 12. Vi får hoppas att värmen kommer snart...
  Ha en härlig Fredag fina du!
  Kram

  SvaraRadera