Summa sidvisningar

2012-08-26

Att andas


Gäspade stort. Sådär så att huvudet nästan föll av. Ögonlocken var tunga och ögonen fulla med grus. Kände hur kroppen var tung i stolen i uterummet. En liten stund tidigare hade jag klivit in genom dörren, hemkommen efter en liten helgtripp. Ett par timmar i bil. Enkel väg. Många skratt. God mat och gott sällskap. Men nu var jag trött. Så trött.

Så lyfte jag blicken. Och såg att solen brutit igenom de grå molnen. Och så beslutade jag mig för att resa på mig. För att gå ut en sväng. I den sena kvällssolen. Denna sena augustikväll. Andas lite luft. Andas in det sista av sommaren. Och suga in det sista av ljuset.

Underbara promenad! I snabb takt avverkade jag grusvägar, stigar, ängar och fält. Solen värmde och luften kändes lättandad. Jag kunde fylla alla fibrer med luft och min trötthet ändrade karaktär. Inte var jag längre sömnig, inte heller var mina steg tunga. Nej, jag blev sådär härligt friskaluftentrött istället. Det var inte tal om tunga kroppar och grus i ögonen.

Betraktande de gulnande löven på björkarna blev jag inte ens vemodig över att sommaren faktiskt oåterkalleligt gick mot sitt slut. Istället glimtade jag en förhoppning om en fin höst. Och för en gångs skull kände jag mig nöjd med det. Nästan full tillräckligt nöjd med det. Nästan.

Sov gott allesammans!

7 kommentarer:

 1. Åhh vad härligt. Vad glad jag blir.
  På riktigt! Det låter verkligen som om du mår bättre. Kram fina

  SvaraRadera
 2. Åh så vackert. Andas min vän! Kram

  SvaraRadera
 3. De va trevligt att läsa...
  Hoppas Du får en fin vecka.
  Kramisar
  Viveka

  SvaraRadera
 4. Ja på hösten kan man göra goda kantarellmackor, mysa under en filt och tända lite ljus. Hösten kan ju också vara fin men det var ju inte så mycket sommar i år så jag förstår vad du menar.

  Ja Kolmården var kul. Jag red på en kamel och lade sedan upp fotot på FB. Såg oerhört fånigt ut men det bjöd jag på! Man får ta hand om sig själv lite extra när man känner att man saknat kärlek i barndomen. Kram!

  Justlikeacat

  SvaraRadera
 5. Det låter bra du! Jag är väldigt redo inför hösten tycker jag. Ska bli mysigt o kravlöst...hoppas jag

  SvaraRadera
 6. Ohh, så det finns ett hopp i framtiden, det känns mycket skönt! Och hösten kommer att bli fantastiskt fint och massor av bra saker kommer att hända för både dig och mig!

  Sv: Ja, DEN profetian får du väldigt gärna ha rätt i! Det här ÄR sista gången jag kommer tillbaka till det här jobbet efter en semester!

  SvaraRadera
 7. Så mycket förhoppning och tilltro till framtiden det bor i de orden! Härligt!

  Kram

  SvaraRadera