Summa sidvisningar

2012-08-24

Att varken eller, eller både och


Det är inte helt enkelt. Alls. För på grund av min utmattning har jag blivit tvungen att ta ett tungt beslut. Förvisso i mångas ögon ett tungt beslut à la i-landsproblem, men det ändrar inte digniteten och tyngden på det i mitt liv. Mitt liv här och nu.

Jag har tagit politisk time-out fram till och med december. Med största säkerhet kommer jag behöva ytterligare sjukskrivning från mitt arbete. Hur mycket, vet man ännu inte. Och det är i och med detta beslut som det tveeggade kommer in. Det svåra. Tunga.

En dag som denna, när den moderna tidens största Skandinaviska avskum fått sin dom, känns det ofantligt tungt. Jag har tagit ett beslut att ta paus från något jag älskar, något jag andas, i en tid när det i allra högsta grad är av största vikt att arbeta för demokrati. Jag har valt att avstå från att delta i demokratiska processer och ta tunga beslut i förmån för de många, när de förut så få, nu blivit det tredje största partiet i Sverige. Om man drar det till sin spets, har jag lagt demokratin i händerna på ett parti som anser att det finns människor som är olika mycket värda. Ty, medan jag sitter i mitt utmattade tillstånd på min kammare, är vi ju en man mindre i kampen mot dessa mörka krafter.

Samtidigt. Samtidigt som jag känner att mitt beslut är rätt. För min överhettade hjärna. För min ork. För nu orkar jag fokusera mera på det jag gör precis i stunden. Jag har tänkt någon tanke ända till slutet. Och därmed sitter jag och skäms. Skäms för att jag känner att jag tagit ett rätt beslut. Trots att läget är som det är. Suck. Hur man än vänder sig har man det man har där bak. Hur jag än gör blir det fel. Och varken eller. Eller både och.

Ha en fin helg alla!

16 kommentarer:

 1. Men du måste sålla, dra ner, ha midre på dina axlar för att orka med. För att komma ut på andra sidan. För att orka med livet. Därför är det rätt beslut. Tid att ta hand om dig själv i första hand. Kram

  SvaraRadera
 2. Monika du har tagit rätt beslut , ta den tid du behöver, vi kommer att göra allt för att du ska må bra!
  Många kramar tiil dig från oss, Kerstin o Bernt

  SvaraRadera
 3. Gummelunta!!!! Har en aning om hur du känner dig och du vet var jag finns om du vill ha hjälp med något. KRRRAAAAAAAMMMMM!!!

  SvaraRadera
 4. Jamen hörru! Man kan inte ta ansvar för allt! Var rädd om dig! Kramar!

  SvaraRadera
 5. Det är klart att du måste vila nu!
  kan du inte se det som att du har GJORT en fantastisk insats och nu får andra jobba ett tag. No man is an island!:) Du kommer igen!!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Att du känner så säger en del om ditt ansvarstagande....Du måste tänka lite egoistiskt nu, även om det känns svårt. Politiken finns alltid kvar när du är starkare. Om det är till någon tröst tycker jag din blogg är mycket bra och välskriven! Kram Magdalena

  SvaraRadera
 7. Tycker även jag att det låter som ett mycket klokt beslut!! Ska du i framtiden kunna vara med att ta viktiga beslut och kämpa för demokrati bhöver du orka det. Hellre time out nu än att kanske inte kunna arbeta heltid överhuvudtaget någonsin...

  KRAM

  SvaraRadera
 8. Du e så duktig vännen <3 behöver du hjälp så finns vi för dig <3 kram Isabell @-}--

  SvaraRadera
 9. Åhhjaa, det är en svår insikt att ta till sig att man inte räcker till och att det inte bara är "måsten" som ska bort utan även flera "vill". Men om du tar en paus nu och tar itu med att rensa bort måsten och energitjuvar kan du, när du är på andra sidan, koncentrera dig än mer på att bekämpa den mörka sidan! May the force be with you!

  SvaraRadera
 10. Fina kloka du! Den där kampen finns kvar när du har ork för den. Nu är det kampen om DU som är viktigast! Var rädd om DIG nu så ska jag slåss lite för dig där ute i stora världen så länge! ;)

  Stor styrkekram!

  SvaraRadera
 11. Du är viktigare än andra just Nu M, ta ett break och kom tillbaka istället när Allt känns lugnare och bättre. Ibland får man ta ett steg tillbaka fastän man inte vill. Många kramar till Bästkusen och >Dig !!! Mia Har haft såå svårt att kunna lämna kommentarer hos Dig :-(

  SvaraRadera
 12. Hoppas du har en bra helg. Kram

  SvaraRadera
 13. För att kunna förändra annat, måste man vara "pigg och kry", ha ork - i sig själv. Du gör helt rätt, och låt ingen säga något annat! Ta den tid du behöver och allt det där :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 14. Inser att jag missat flera av dina inlägg :( - du kommer tillbaka men behöver väl kanske som alla eldsjälar som bryr sig skala av och bort för att kunna vara 100% på de saker du gör...där det verkligen räknas. Något annat som jag lärt mig är också att om du har mycket energi så kanske det räcker ibland ge 50-70 och att inte alltid ge 100 ;-).... lära sig vad som är " good enough" eller hur...

  Klokt beslut om Time Out - största kramen till dig nu och massor av positiv energi. Du kommer tillbaka men behöver hitta balans och lugn för en belastad hjärna, du finaste M!

  SvaraRadera
 15. Du ska inte skämmas. Du ska vara stolt över att du redan har gjort mer än de flesta. När du mår bra igen kan du fortsätta - kanske på riksnivå?

  SvaraRadera