Summa sidvisningar

2013-08-09

Att åka från regnet


Idag gjorde jag just det. Åkte ifrån regnet som drog sig in över vår stad. Redan i går kväll kunde jag förnimma det i luften; doften av våt jord, av hårda regndroppar mot suktande gräs. Så jag packade in i bilen, åkte söderut. Och möttes av en vacker dag.

Så nära. Och ändå onödigt långt bort. En vacker bondgård, på en äng, omgivet av vacker lövskog, högst upp på en ås. Dimma som svepte in slänter. Äppelodlingar. En liten chokladfabrik och finurliga namn på små, vindlande gränder. Så nära. Och ändå onödigt långt bort.

De övergivna tennisbanorna har förlorat sin dragningskraft och bodegan har krympt ihop, lämnat plats åt allt det andra vackra att växa. Ett kafé, med enorma kristallkronor i taket, orientaliska mattor på golvet och med en utsikt ända bort till grannlandet. Gigantiska räkmackor och egengjord äppelmust. Ett naturreservat, med fantastiskt spännande kurragömmagångar att leka i, klippor att klättra på och stenar som staplats ovan på varandra. Stup ner mot öppet hav.

Så nära. Och inte längre onödigt långt bort. För söderut lyste solen igenom en reva i molnen. Söderut smakade det mustig choklad. Det skrattades och samtalades. Borta från regnet. I alla fall denna dag. För tids nog kommer det att regna. Även söderut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar