Summa sidvisningar

2013-08-06

Att se början på slutet


Det är natt. Mittinatten. Den tidiga sommarens sammetslena mörker har vuxit upp och blivit något annat. Ett riktigt mörker, ett nattens mörker. Men fortfarande är den insvept i sin årstids mantel. Insvept i värme, i ljumma nattvindar. Och jag har börjat summera.

Det är denna vecka kvar av min ledighet. En dyrbar vecka av tid tillsammans med mina fina killar görande inget särskilt. Och ändå allt. Men denna sommar, sommaren 2013, har varit fantastisk! Ljuset och värmen – värmen och ljuset. Varenda por i min kropp är fylld till bredden med denna dyrbarhet och jag har fått mätta min hunger efter solskensdagar.

Så vad är gjort? Vad har hänt och vad har erbjudits denna sommar? Visst har glömts bort, förpassats till regniga höstdagar att göra. Annat har medvetet tyst överenskommits och ännu annat har med råge blivit uppfyllt. En fantastisk semester, sol och bad hemmavid, gott sällskap, god mat, många skratt, lyckliga pojkar, doftande nätter. Två väldigt viktiga saker har ägt rum: mitt manus är färdigskrivet och, det allra viktigaste: jag har upplevt hur det är att ha full hörsel!

En hörapparat. Som gav mitt ohörande öra förmågan jag trott var förlorad för evigt. Och plötsligt var det som om jag fick ett liv tillbaka. Ett liv jag inte ens visste fanns. Helt förbluffad kunde jag höra mina egna barfotasteg i gräset. Min egen röst, humlorna vid mitt högra öra. Vilken upplevelse! Och trots att hörapparaten bara var ett lån, bestämde jag mig där och då att jag skulle slåss för att få rätten till att bära en likadan. Så snart som möjligt.

Så. En sommar att övervintra på. Att se tillbaka på med glädje. Tänk, vilken annorlunda utgångspunkt än från sommaren 2012. Precis innan jag blev sjukskriven för utmattning.  Vilka eoner av skillnad! För nu har jag verkligen kunnat vila, njuta och leva. Det kunde jag inte innan.

Sov gott

6 kommentarer:

 1. Å vilken härlig sommar du har haft och ännu är den inte över.
  Ha det fortsatt fint!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det har varit en läkesommar för många, glad att det hände dig också!

  SvaraRadera
 3. Vad glad jag blir av ditt inlägg! Klar med manus, haft en skön sommar, hittat lösningen på ditt hörselproblem. Skönt att se dej blogga igen.
  Stor kram fina M!!!

  SvaraRadera
 4. Har också lite semester kvar. Känns dyrbar och viktig...maken jobbar och jag och tjejerna har det fantastiskt!
  Spännande med ett klart manus, vad ska det bli av det? En bok?
  Visste inte du hade hörselproblem, fantastiskt att du fått hjälp med det nu, kram

  SvaraRadera
 5. Så glad jag blir! En sommar helt i din smak som gett dig vad du behöver! Jag har överlevt, mest för att värmen inte var lika långvarig och intensiv i mina trakter och även genom att jag tillbringat mycket tid i källaren... Jag är mycket nyfiken på ditt manus!

  SvaraRadera
 6. Jag undrar över vad det är för manus du grejat till.....? Säkert nåt mkt bra!!

  Ha inte dåligt samvete gentemot mig för att du njutit av sol och värme. Det var du verkligen väl värd minsann!! Jag har klarat mig bra ändå. Det finns skugga också kalluft att dra på inomhus....kramar!!

  SvaraRadera