Summa sidvisningar

2013-06-06

Att finnas


Vissa dagar. Vissa dagar är det underbart. Att vara jag. Här. Och nu. Vissa dagar var idag. Det var underbart att få finnas. Just idag. Kände mig rik. Lycklig. Och fullkomligt i balans.

Vet ni? Är fortfarande lycklig över att jag är jag. Så bra var denna dag. Så, vad för stort och omstörtande var det som hände? Vad var det som plötsligt blev gudomligt förklarat? Inget. Inget alls. Utan det var det lilla. Som hände.

Vaknade av mig själv. Utan väckarklocka. Till en strålande solskensdag. Mina pojkar kom leende ner till frukosten. Och jag insåg att jag skulle få min ”solaochfålitefärg”-dag. För Bror gifter sig i helgen. Och jag skall ha klänning (!!). Och jag tänkte att det skulle vara snyggare med bruna ben till champagnefärgad satin, än med vintervita. Men så insåg jag att mina killar inte ville ner till stranden. De hade projekt på gång. Annat som var viktigare. Så jag fick en alldeles egen dag. I solen.

Lycka. Tänk er en folktom sandstrand. Med gnistrande sol. En sval bris. Tångdoft i näsborrarna. En handduk. En liten ryggsäck med vatten och två hårda persikor. Och så en alldeles egen bästa vän. En hel dag. Utan några bekymmer. Med killarna lyckligt sysselsatta med annat. Och inga måsten. Utan bara utrymme att andas.

Flera timmar. I en sval sol. Med havets brus i öronen. Massa skratt. Skvaller. Hårda, goda persikor. Det, mina vänner, var underbart. Jag skulle inte ha bytt ut denna dag mot allt guld i världen. Skulle inte ha velat vara någon annan. Än just mig.

Kom hem. Till lagad mat och dukat bord. Till killar fulla av skratt och bubblandes av massa som de ville berätta för mig. Jag kunde inte sluta le. För vissa dagar – vissa dagar fyller en med lycka. Man är lycklig över att få finnas. Är i balans. Här och nu. Och idag var en sådan dag. Så det gjorde inget alls att jag blev tomatröd i ansiktet. Inget alls. För jag är jag. Sådetså.Sov gott 

9 kommentarer:

 1. Ja, i dag var det lätt att leva :-) Tack för i dag min underbara bästa vän!

  SvaraRadera
 2. Det är härligt. Att få finnas. Att vara vid havet med en bästa vän.
  Å det röda lägger sej till lördag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det är gudomligt just nu...
  Så skönt att få vara..
  Kram vännen.. <3

  SvaraRadera
 4. Låter perfekt och alldeles rätt.

  SvaraRadera
 5. Låter faktiskt som en helt underbar dag! För dig! Själv hade jag valt att tillbringa den inomhus. Eller åtminstone under ett parasoll ;-) För om jag sett ut som dig så hade snart hela ansiktet varit en enda stor brännblåsa, ett vätskefyllt lager över hela ansiktet. DET ser inte skönt ut, även om allt annat låter fantastiskt!
  Sv: Tack fina, snälla, vackra, underbara du för alla värmande ord inne hos mig. De hjälper mer än du någonsin kan tro!

  SvaraRadera
 6. Hihihi vad bra att du är så positiv. Hoppas att rödheten går ner lite till bröllopsdagen. Fast.. rött är ju ändå bättre än kritvitt ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Bästaste M, Du skriver så härligt varje gång och som det där lät som en perfekt dag, vid havet med sol i fejset.
  Hur Du fick koppla av och mötas sedan av Dina killar och ett dukar bord. Det är väl härligt när man har dagar av balans, det spritter ända in i själen.
  Hoppas Du hade en toppenfin helg med Din brors bröllop och att det röda la sig i Ditt fejs ;-)
  Många varma junikramar ifr Mia/Pinkladycookbook

  SvaraRadera
 8. Hoppas helgen varit bra sötnos! Du är taggad hos mig i en bokfrågestund. Häng på om du har lust!

  SvaraRadera