Summa sidvisningar

2013-06-13

Att läsa i sommar


En liten blogg-utmaning. Eller uppmaning. Från Freja och från Asta. Som handlar om böcker. Mitt livselixir. Så varsågoda!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

Fem böcker? Oj! Tänkte först att det var rätt många. Men insåg att det inte var det. För det finns massor jag vill läsa. Läsa om.
-   ”Och bergen svarade” Khaled Hosseini. Blev väldigt förtjust i ”Flyga Drake” och ”Tusen strålande solar” så denna skall jag också läsa.
-   ”När duvorna försvann” Sofi Oksanen. Är otroligt nyfiken på denna bok!! Älskar historia och jag tycker Sofi är en fascinerande person. Det är alltid spännande att få nya perspektiv på stora, betydande händelser i historien. 
-    ”Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz” av Göran Rosenberg. Augustprisvinnare förra året och därför vill jag väldigt gärna läsa honom. Jag har ingen erfarenhet av hans författarskap och ser fram emot att läsa hans finstämda berättelse om hans far.
-   Haruki Murakami. ”1Q84” Jag har flera gånger börjat på den boken, men då jag var sjukskriven för utmattning kunde jag inte riktigt hitta orken att koncentrera mig tillräckligt. Nu har jag den. Orken. Och lusten.
-   ”Konsten att vara kvinna” av Caitlin Moran. Också hon är en författare jag missat. Tydligen skriver hon rappa, feministiska texter och något sådant kan ju aldrig vara fel.
 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?

Dessvärre måste jag nog svar samma sak som både Asta och Freja, nämligen Bloggdalas bokrecensions bok ”Rövardrottningen”. Jag har läst halva, men har jättesvårt att läsa färdigt den. Kanske för att jag inte är upplagd för den typen av bok? Eller för att jag inte finner karaktärerna trovärdiga eller ens intressanta? Vet inte alls. Många har tyckt om boken, så jag vill absolut läsa färdigt den.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

Åhhh, har jag satt tänderna i en bok, läser jag överallt. Det spelar liksom ingen roll. Förvisso läser jag aldrig sittande i solen (jag har mage och veck och vill inte få ”solbrännaränder” på magen) men ligger jag på magen och solar ryggen funkar det även i solen. Annars läser jag vid köksbordet, på divanen, på soffan, i sängen, på toa, på restaurangen, puben, biblioteket…. You name it!!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?

Förmodligen kommer jag läsa mest på den semesterresa vi skall göra. För där finns, befriande nog, inget annat att göra…

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

Kan inte alls välja!! Jag ser väldigt mycket fram emot alla böcker jag kommer att läsa..

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

Jag måste säga min ABSOLUTA favoritbok sedan två år: ”Igelkottens elegans” av Muriel Barbery. Helt fantastisk!!!

7. Strand eller hängmatta?

Hmmm – båda delarna. Men. Jag har ingen hängmatta. Tyvärr. Och jag måste i så fall ligga på magen på stranden.

8. Deckare eller roman?

Läser aldrig deckare. Kan inte förmå mig till det. Har gjort det förr, men så tappade jag HELT intresset.

9. Favoritgenre?

Läser det mesta med glädje. Har dock svårt för deckare/krimromaner och moderna romance böcker. Väldigt svårt.

10. Tagga 3 andra!

Ja!! Det borde jag. Men. Flera av de bloggare jag läser har redan gjort denna lista, så jag slänger ut utmaningen till alla som läser mig och låter det vara fritt att skriva.

Sov gott

2 kommentarer:

  1. Spännande bokval. Helt i enlighet med min boksmak..!

    SvaraRadera
  2. Vi har verkligen HELT olika boksmak! Men de två sista på din lista av fem, de är jag lite nyfikna på! Och nu har jag kämpat mig igenom Rövarbruden och försöker komma på hur jag ska recensera den... Den har INTE åldrats väl...

    SvaraRadera