Summa sidvisningar

2013-06-03

Att veckosummera


Jo. Jag tänkte nog det. Tänkte göra lite som Asta gjort. För att liksom själv få ett sammanhang. Och lite för att bjuda in de läsare jag har till min verklighet. Irl. Liksom. Inte den verklighet som mina texter speglar. För den är mindre poetisk. Mer prosa. Saklig. Även om de båda verkligheterna pågår parallellt, samexisterar. Så är de ju helt olika.

Så välkomna.

Vecka 22

 • ·      måndag: promenerar till och från jobbet. Drygt tre kilometer enkel väg som tar tjugofem minuter. Har huvudet fullt av saker som måste fixas: lämna ifrån mig nycklar till arbetarekommunen, skriva omdömen, maila föräldrar, ta ut pengar och se till att lägga pengar till gemensam present på jobbet. Köpa allergimedicin. Arbetar till halv tre. Hemma vid halv fyra. Tvättar en maskin tvätt. Bäddar sängar. Lagar middag. Kör L till fotbollsträning. Diskar. Förbereder sånglista till min brors bröllop. Skriver.
 • ·      tisdag: promenerar till och från jobbet. Kallt och inte alltför sommarlikt.. Arbetar till fyra. Går till träning direkt efter jobb. Är hemma vid sex.Bäddar. Viker tvätt. Tvättar igen. Lagar mat. Letar bröllopskläder till B på nätet. Betalar räkningar. Skriver.
 • ·      onsdag: promenerar till och från jobbet. Lunchdatear underbara Asta, men kommer sent och hon får vänta. Förlåt!! Arbetar till två men måste bli kvar på jobbet en stund, är hemma vid tre.PMS:en från ett mycket varmt ställe. Är på uruselt humör, men har den goda smaken att varna mina killar hemma. Städar hela huset: dammsuger, torkar golv och lister, skakar mattor, dammar, städar toaletterna och skrubbar duschen. Lagar mat. Tvättar. L tränar fotboll. Tittar på ”Trinny och Susannah”. Skriver innan jag stupar i säng.
 • ·      torsdag: promenerar till och från jobbet. Arbetar till fem. Skyndar mig hem. Snabbt in i bilen för att köpa sallad och annan picknickmat. Sedan är det familjekväll med blockflöjtskonsert på L:s skola. Underbart väder!Skriver omdömen hemma. Bäddar rent. Städar rent sängar. Tvättar.
 • ·      fredag: promenerar till och från jobbet. Studiebesök på stadshuset med elever. Kort dag. Arbetar till två. Klippning och blekning av håret hos frisör. Är inte hemma förrän vid fem.Möts hemma av grillförberedelser. Äter gott och tar bilen in till stormarknaden för att storhandla. Klipper gräs. Hoppar studsmatta.
 • ·      lördag: L har fotbollssammandrag 10 – 13 och sedan kör vi direkt till grannstaden för att handla bröllopskläder till killarna. Min mamma kommer på ett snabbt besök och denna dag beställer vi hämtmat. Orkar inte laga mer mat. Iordningställning av alla rabatter kräver sin man och kvinna och så blir det kortspelande med B hela kvällen.
 • ·      Så söndag – i detta enformiga liv jag för. (Jösses vad tråkigt allt blir när man faktiskt skriver ner det så här!!  Vem bryr sig liksom? Men. Det är nog såhär vardagen ser ut för många. Antar jag)Nåväl. Söndag. Sover länge. Fixar brunch. Dammsuger och tvättar. Gör lektionsplaneringar och lagar middag. Promenerar i ett par timmar. Läser lite. Pratar i telefon med hjärtan. Fnissar och fjantar mig med mina killar. Skriver.


Tja. Så här är det. Och under veckan tar man en mängd beslut. Läser om saker och upprörs. Diskuterar och våndas. Hjälper till med läxor. Handlar ett antal gånger till. För mjölken tar ju slut. Och brödet. Och grönsakerna. Och smöret. Och man diskar ett par gånger till. Tvättar några maskiner till. Viker tvätten. Ringer en massa samtal till. Dricker några koppar morgonkaffe. Vattnar blommor. Med mera.  

Ha en god ny vecka

4 kommentarer:

 1. Jo, så är nog vardagen för de flesta men jag tycker du hinner med så mycket på ett dygn. Har ditt dygn fler timmar än mitt?! Du städar ganska mycket va?! ;)
  Kul att läsa om din vecka!
  Hoppas denna veckan blir en bra vecka!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Åhh herre jösses. Jag blir trött bara av att läsa. Som Pia säger, har ditt dygn fler timmar? Var köper du din energi? Kram

  SvaraRadera
 3. Så mycket du hinner! Jag sitter här hemma, kollar TV, läser bok, bloggar. Lagar inte ens mat, än mindre städar... Medan hemmet förfaller... Längtar tills jag är där du är!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är skönt att lista upp och titta på vad man faktiskt gör under veckorna. Var vardagen är ett måste (alla måste ju tvätta, diska och handla ibland), men också vart man kan krydda upp den med något annat trevligt. Livet är precis det vi gör det till, visst är det coolt. Låter som att du haft en trevlig vecka! Kram

  SvaraRadera