Summa sidvisningar

2013-06-22

Att ickefira midsommar


Det går det också. Att inte fira någon midsommar. Och att göra det leende. Klockan är nu 02:21. Hade inte vinden ihärdigt piskat det rasande regnet mot huset, hade jag kanske fortfarande hört sommaren. Hade inte himlen varit täckt av blytunga, mörka moln, hade jag förmodligen sett den sammetslena ljusblå natthimmeln.

Idag har vi ätit nudlar och wookad kyckling och grönsaker. Jag tvättade ett par maskiner tvätt, den sista, nya köksluckan till köket, kom på plats och jag handlade lite. Hälsade på hos mina föräldrar ett par timmar, för att njuta lite av min finaste brorsson. Sedan kom fina Å på besök.

Med varsin chokladmuffin och varsin fleecefilt satt vi med tända ljus i vårt uterum. I de flammande ljusens sken fnissade, pratade och skrattade vi. I bakgrunden gick en låtlista från 1980-talet på Spotify. Killarna gick och lade sig. Kvar satt vi. Midsommarafton.

Så. Ingen midsommarstång. Ingen krans. Ingen flagga, nubbe, sill eller gräddfil. Inga jordgubbar, tårtor, lekar eller sånger. Ingen grillning. Men likväl var det midsommarafton. Och en fantastisk sådan.

Sov gott

3 kommentarer:

 1. Låter fiiiint. Vi tycker inte sill och gräddfil är gott resten av året, så varför äta det på midsommarafton?

  SvaraRadera
 2. Gillar din midsommar! Jag hade en skön midsommar jag med. I min ensamhet. Åt sallad, läste böcker, gosade med katter. Hann även Skypa med familjen och se mina söta barn och fick höra hur bra de har det på sin resa! Trist bara att jag är förkyld, annars skulle mitt firande varit perfekt!

  SvaraRadera
 3. Men vad härligt. Precis som du skrev till mej, i vår ålder gör man som man vill.
  Själv hade jag matjesillen, jordgubbarna å allt det där men annars väldigt lugnt. Plöjde 4 avsnitt av Games of Thrones. Inte så mkt midsommar med det. Men trevligt. Kram

  SvaraRadera