Summa sidvisningar

2014-12-13

Att mittinattenvaka

Som ett löfte om ordning singlade de ner från himlen. Och förundrade stod vi i kvällen och höjde våra ansikten mot skyn. Stora, vackra flingor som bildade ett tunt täcke över den trötta marken. Av den väntade stormen blev det ingenting. Utan vi kunde ta ett djupt andetag och vara i december. Bara så.
Kunde det kanske vara ett tecken? En liten, liten respit från en styrande makt? En glimt av en god och vit vintervärld? Ja, vem vet. För ingen av oss tror längre på någon högre makt, på någon gud eller allah. Vi trodde på människan. På hennes godhet.
På att vi alla faktiskt är födda att älska. Att vi kanske blir lärda att hata, men att vi innerst inne är goda. Ja, på människan trodde vi. Och vi försökte leva som vi lärde; att ta hand om varandra, att dela solidariskt, att arbeta och ta ansvar. Ja, så gjorde vi.
Och så ämnar vi fortsätta. För det är det enda sättet vi kan. Vi KAN inte hata på grund av ursprung, på grund av religion, sexuell läggning, ekonomisk ställning, funktionshinder eller ålder. Vi kan tycka väldigt illa om handlingar och kanske till och med döma en handling. Men vi är inte upplärda att hata. 

Så när vi stod där i kväll, med våra ansikten höjda mot himlens snöflingor, mina pojkar och jag, kunde vi andas i december. Och ana en högre makt.

6 kommentarer:

 1. Vad härligt det lät att andas in December.
  Ha en fin helg med de dina!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fint skrivet. Hoppfullt.
  Idag är jag trött, det är grått ute å lerigt inne och jag ska lägga mej för här blir inga goda tankar tänkta. Kram på dej.

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig stund det måste ha varit!
  Jag väljer alltid att tro på det goda före det onda, och på Kärleken!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Jag tror oxå på människans godhet, och att empati är något en kan träna upp. Jag känner att jag har en mission ... Sen är snö alltid något vackert!

  SvaraRadera
 5. Tron på att människan är god får smällar. Konstant. Vissa värre än andra. Som när ett antal vuxna människor skjuter ihjäl över hundra barn. Avsiktligt och planerat.

  SvaraRadera
 6. Ja, tro på det goda måste vi göra. Men att låsas som att det onda inte existerar tror jag är fel väg. Det finns mycket ondska i människan, oavsett politik eller religion. Det finns så mycket vackert och fint i tillvaron, synd om inte godheten kunde ta överhanden.

  SvaraRadera