Summa sidvisningar

2012-07-15

Att bära falsk vittnesbörd - emot sig själv


Så var ännu en av dessa blåsiga/regniga/molniga/soliga sommardagar sommaren 2012 förbi. Ute sover världen. Eller kanske inte. Kanske har den bara dragit ett täcke över sig och pysslar med sitt under täcket? Tänder en ficklampa och läser vidare i en bok om vädervitsar? Så att den kan dra ett av sina skämt för oss i morgon? Tja, så kan ju vara fallet. Om det vet vi föga.

Idag fick jag en klok kommentar av en klok man på Facebook. Lokaltidningen hade publicerat en artikel om mig i dagens tidning. Många i min familj bor på annan ort, så det slog mig att jag kanske kunde länka artikeln på FB. Men lade till en kommentar om att jag nog, kanske, inte borde det. ”Klart du skall länka. Var inte så fånigt blygsam. Ta den plats du förtjänar!” blev då en av kommentarerna.

Det fick mig att tänka. På falsk blygsamhet – som är otroligt missklädsamt – och på det här med att ljuga, till och med inför sig själv. För vad föranledde mig att skriva så? Att jag mer eller mindre bad om ursäkt för att jag länkade något på min sida. Sidan vars innehåll jag själv styr och sidan som man inte behöver gå in på om man inte vill. Varför gjorde jag så?

Är en person som är offentlig. Har ingen scenskräck och kan tala inför obegränsat med folk. Om nästan vad som helst. Har en stor självkännedom och självtillit. Till och med stort förtroende för mina förmågor. Ljuger jag då när jag förnekar min ”rätt” att länka en artikel om mig själv? Säger jag som jag gör i en patetisk anda av falsk blygsamhet?

Nej. Jag har tyvärr.. mitt upp i allt det där som jag är bra på... en vansinnigt låg självkänsla. Han den kloke mannen har rätt. Jag borde faktiskt ta den platsen som jag förtjänar. Och framför allt – inse ATT jag förtjänar den! Nåja, sådant tar tid. Men. Även den längsta resa börjar med små, små steg.

Sov gott!!

11 kommentarer:

 1. Jo, så är det...
  Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 2. En jättekram till dig kloka människa:-)

  SvaraRadera
 3. Alla är värda att ta plats, men du är så duktig så du förtjänar det lite extra! ;-)

  SvaraRadera
 4. Bra tänkt! Ta din plats! kram

  SvaraRadera
 5. Så klokt skrivet, som vanligt! Hoppas du har haft en bra helg. Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag älskar dina inlägg, du har en enormt hög kvalitet på allt du lägger ut, jag hade gärna läst artikeln om dig jag med!

  SvaraRadera
 7. Du är grym...
  Önskar Dig en fin måndag.
  Kramisar
  Viveka

  SvaraRadera
 8. Det viskas (nja, så försiktigt var det nog inte) från annan bloggvän att du fyller stort, Grattis och ha en riktigt fin dag, kram!

  SvaraRadera
 9. Väldigt sant och klokt skrivet. Man lär så länge man lever. Får förresten passa på att gratulera, för visst bar det så att du fyllde år idag? Kram

  SvaraRadera
 10. Vi är flera som vill läsa om denna kvinna som skriver så bra och kloka inlägg! Länk tack!

  SvaraRadera