Summa sidvisningar

2012-07-08

Att dimra synen


Betraktar dem. Sitter mitt i sorlet och stimmet. Torget har ett behagligt rosa solnedgångsljus. Solens sista strålar reflekteras i de enorma fönstren högst upp på huset vid den ena kortänden. Kvällen känns ren. Fräsch. Och från dagens regn syns nu ingenting. Kullerstenarna är torra. Uteserveringarna fulla. Ordningsvakterna redo.

Betraktar dem. Alla dessa glansögda människor. Yviga i sina rörelser och gälla i tonerna. Hon kastar lite förföriskt med sitt sönderfärgade hår, klirrar lite lojt med alla sina krimskrams armband. Hans kortärmade rutiga skjorta spänner lite över gubbmagen, men utan minsta antydan till att dölja den, drar han ner henne i knät. Hon vinglar ovant på sina höga klackar och har dragit på sig korta skinnhotpants kvällen till ära. Över sina cellulitben och saggiga knän. Han drar ett otroligt chauvinistiskt skämt och blottar snuset som rinner över tänderna. Medelålders män. Och kvinnor. Som inte är ett dugg vackra. Intressanta eller snygga.

Betraktar dem. Alla dessa sommarlediga, glada människor. Förväntansfullt leende. Avslappnade. Hon har äntligen kunnat få lite tid med väninnorna. De sitter och fnissar tillsammans. Pratar säkert minnen. De har klätt upp sig. Smycken som matchar. Han sitter härligt ledigt. Med självförtroende, utan att bry sig det minsta om att skjortan spänner över magen. Vilken härlig inställning! För på sommaren vill han må väl, flörta lite. Hon halkar till på sina klackar. Vilka snygga skor! Säkert svåra att gå i. Och vid det bordet verka han dra ett skämt som alla skrattar åt. Deras glada skratt får andra att dra på munnen. Medelålders män. Och kvinnor. Som har det trevligt. Varmt och skönt, en ledig sommarkväll.

Olika ögon. Samma scen. Man kan välja hur man dimrar sin blick. Den ena är säkert lika sann som den andra. Men medan den ena lämnar en bitter eftersmak i munnen, lämnar den andra ett mycket lite avtryck. Den fladdrar ut ur vårt minne som en flyktig nattfjäril och lämnar bara sommardofter efter sig.

Sov gott!

6 kommentarer:

 1. Väldigt sant! Betraktade själv en del liknande charader på lokala hotellet i warrnambool i helgen:) sv: nej det är inte jag på bilden, men så hade jag gärna sett ut:) kram

  SvaraRadera
 2. Ja, ibl finner sig inte shoppinginspirationen.. Bättre vänta tills man verkl hittar nåt än köpa nåt för sakens skull.
  Sv: Jodå, på det viset var hon duktig men hon är ovan o måste ha inlärning o det är påfrestande när allt annat strular. Att man måste "övervak" till att börja med för att det ska bli rätt.
  Ang ditt förra inlägg, såna människor har jag sett många av under åren jag jobbade på macken. I början fräscha o rediga för att sent på natten vara i ett bedrövligt tillstånd.
  Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 3. Så snat dt är! Jag pratade med mina bran häromdagen, om vad "sanning" är, om att "sanningen" kan vara olika för olika människor och ändå är alla de olika versionerna "sanna". Att vad vi ser och uppfattar beror på så mycket mer än vad som faktiskt händer, det beror på vad just vi fokuserar på, vilka erfarenheter vi har med oss, vad vi tolkar in i det vi ser. Så även om det skulle ske rakt framför oss och vi direkt efteråt ska beskriva vad so hänt så kommer våra beskrivningar vara helt olika. Någon av oss kanske kommer exakt ihåg hur personerna var klädda, någon annan minns mera vad de sak, någon har en bild av hur de inblandade kände, medan den fjärde mest minns hur det doftade... Jag jobbar mycket med mina barn om att försöka välja en positiv tolkning, tro andra om gott, se det vackra, eftersom jag tror att vi som kan göra det får ett bättre liv än de som väljer att tolka det de ser i mer negativa termer... Som vanligt skriver du ett tänkvärt inlägg som får igång min hjärna, tack!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att jag alltid kommer att på samma sätt som tolkning nr 2. Jag är än en gång imponerad över dina texter. Så otroligt träffande och bra. Ha en fin söndagkväll. Kram

  SvaraRadera
 5. Jo man ser olika saker och ur olika perspektiv. Jag hade nog valt att se det sämre alternativet tyvärr...

  SvaraRadera
 6. Ett mycket bra inlägg (igen) M.
  Ska fundera lite på det under dagen. Puss

  SvaraRadera