Summa sidvisningar

2012-07-31

Att höra någon


Du – jag hör dig. Trots att du inte är här. Så hör jag dig. Plötsligt ljuder din stämma som genom ett filter och jag förnimmer dig. Det är inte lätt nu, förstår jag, annars hade du inte kunnat bryta igenom. Finaste. Jag finns här alltid.

Du är trött nu. Lite rädd kanske. Undrar hur allt detta blev som det blev. Och hur man skall gå vidare. Eller hur? Ingen som man riktigt kan prata med, höra av sig till. Helt ensam. Och vet du vad? Trots att det är den känslan du har – att du står mitt i stormens öga helt ensam – så är känslan du beskriver bekant för så många.

För när man står där. Mitt i hopplösheten, ensamheten, ångesten, så är man ensam. Men ensam bredvid så många andra ensamma. För det är det tröttheten gör med en – isolerar en, avskiljer en från de andra. Just när man faktiskt behöver de andra mest. Men jag är här. Alltid. Lovar det. Och vet du vad igen? Precis som det går ner, går det upp igen. Inte för att det är någon tröst. Se det som ett faktum bara.

Så. Idag hörde jag din röst. Förnam dig. Och jag hoppas att mina ord når dig med. Att du känner mig med. Att det jag säger kan vagga dig till sömn ett något litet. Så att vi orkar en dag till. Och sedan en till.

Sov gott!!

4 kommentarer:

 1. Talking to me? :) För det känns så.Å även om det kanske inte var det så bringar det mej tröst.
  Tänk att få chansen till att få en vän som du!
  Det borde alla få.Men jag har fått det...och för det är jag oändligt tacksam. Kram. A (och hoppas att allt är bra med dej min vän.)

  SvaraRadera
 2. Även om du känner dig ensam så är vi ensamma tillsammans....
  Mycket klok replik ur "PS I love you.."
  Den tanken har hjälpt mig många ggr.
  Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 3. Att du är med en är stort!

  SvaraRadera
 4. Hej mitt i natten! Jag befinner mig på en ort (i dina trakter) där hastigheten på bredbandet är bortglömd men nu har jag lyckats ta mig in till dig och dina ord.

  Det var roligt att läsa artikeln om dig, tack!

  Men du. Om du har drabbats av utmattningssyndrom så lyssna på din kropp, du har bara en.

  Och tack för en stunds njutbar läsning.

  Kram

  SvaraRadera