Summa sidvisningar

2012-07-21

Att fånga solsken


Plötsligt så låg den där. Framför fötterna på mig. Ett litet spröjsat fönster mot de dyrbaraste av strålar. Och lika plötsligt fick stigens rum i skogen ett helt annat ljus. Försiktigt silade de djupgröna, rikt lövade träden ljuset. Som om vore det av renaste, skiraste guld, slutade de att rassla höstlikt med bladen och drog efter andan.

Det skimrande fönstret fixerades på marken och när jag till sist vågade lyfta blicken mot dess källa hade också jag hållit andan. Alltför rädd för att minsta lilla rörelse skulle få det smulas sönder till ett stoft och försvinna in i en annan dimension. Men så höjde jag blicken och synen jag såg fyllde mig med en liten, liten gnutta tillförsikt. Ett litet löfte om ett någonting. Tänk – solens dyrbara strålar hade letat sig ner till mig, öppnat ett spröjsat fönster. Genom tjocka, blåsvarta moln och sedan genom alla dessa trädgrenar, hade det letat sig ner till mig.

Tacksamhet. Det jag kände var tacksamhet. För löftet det gav. Och jag mindes en strof från den tiden jag gick och läste för de katolska systrarna. I en liten vacker bok, med utsökta helgonbilder på varje uppslag, fanns vår bön, Fader Vår, med. En strof för varje sida. På sidan där det stod: ”Som är i Himmelen” stod också följande ord, i litet mindre skrift, nedanför en av ärkeänglarna: ”Sörj ej om Din dag är grå – där ovan molnen är Himlen alltid blå” Denna rad har tröstat mig många gånger. Givit mig ett löfte om ett något annat. Precis som det lilla fönstret av ljus, där på cykelstigen, gjorde idag.

Sov gott!!

7 kommentarer:

 1. Hoppas du vet hur fantastiskt bra du skriver! Kram Magdalena

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Här strålar solen, men det kommer inte ens upp i +15 grader. Vilket jag i och för sig är rätt nöjd med, men nått hängmatteväder är det INTE. Jag gick i baptisternas söndagsskola i sju år (pappa och mamma tyckte det nog var skönt att få lite lugnt på lördag eftermiddag, även om min bror vägrade ut sig och aldrig följde med) och där fanns många jesusbilder där det alltid letade sig solstrålar genom molnen ner och sken på honom!

  SvaraRadera
 3. Visst skiner solen igenom ibland! Och även om det regnar hos mig ibland så skiner solen alltid någon annanstans. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag ska också tänka på dem orden. Och den här sommaren har solen nog lyst mest ovanför molnen. ;) Ha en fin söndag. Kram

  SvaraRadera