Summa sidvisningar

2012-10-25

Att försöka, kanske


Slamret av bestick i stora korgar, porslin som diskas. Snabba fötter som klapprar mot klinkergolvet. Skynda, skynda för gästernas skull. Ärliga leenden och vänligt bemötande. Trots att det är säsongens sista skälvande vecka och de alla förmodligen längtar hem till sina familjer, sina liv och sina vemodigare jag.

Regnet smattrar mot palmblad, och solstolsuthyrarna fäller skyndsamt ner parasollerna. Städerskorna drar snabbt sina vagnar utmed de smala gångarna mellan de små lägenhetshusen. I de karga, steniga bergen härjar blixtarna och stora svara moln sänker sig ner mot kusten. Regn är lika deprimerande på Cypern och det kommer lika mycket vid fel tillfälle som det gör i Sverige.

Vad erbjuder då en semesterort alla dessa dagar? De dagar då solen faktiskt inte skiner? De dagar då barnfamiljer lite planlöst driver omkring mellan de olika all-inklusive erbjudandena på hotellets anläggning? Snart hörs gnälliga, missnöjda stämmor i lobbyn och otåliga, griniga föräldrar krackelerar med jämna mellanrum i sitt tålamod.

Jo, dessa dagar erbjuder allt. Och inget. Allt för den som söker ensamhet, vemod. Som tagit med sig en massa böcker att läsa och en massa tankar att tänka. Inget, för den som inte vant sig vid alla dessa vardagar, dessa gråa, mellanrumsdagar som livet behöver som kitt. För att hålla ihop alla de andra, ljusare solskensdagar.

För mig, här och nu, duger det med mycket lite. Jag har miljoner tankar som behöver tänkas och miljoner skrynkliga delar av mig som jag måste försöka räta ut. Endera dagen här kanske jag lyckas tänka någon tanke till slut? Kanske jag kan börja vara mindre trött? Mer sammanhållen? Tjaa, vem vet? Den cypriotiska himmeln känns i alla fall lika bortkommen och vilsen som jag. Tillsammans kanske vi kan hitta vårt rätta element?

Ha det gott alla! 

13 kommentarer:

 1. Hoppas du har möjlighet att njuta lite också...

  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. När vi var på gran canaria så var det storm i två dagar...men semester hade vi likt förbannat. Ha det så gott ändå!

  SvaraRadera
 3. Härligt med semester, njuuut...
  Kram
  Viveka

  SvaraRadera
 4. kikar in & önskar dig en ljuvlig fredag kramen

  SvaraRadera
 5. Det är nog precis vad du behöver. Komma bort, koppla av, försvinna in i böckernas värld, låta hjärnan fundera och bearbeta, och låta din själ få landa i frid för en stund! Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 6. Hej Nu är jag här igen DU fina tjej på Bästkusten :-)
  Läst ikapp alla dina inlägg så här på en lördageftermiddag och jag sitter fortfarande i morgonrocken, fastän jag har ätit frukost, städat och fixa iordning Mig förutom den där morgonrocken. Skulle egentligen gått ut och gått en PW i det vackra höstvädret ,,skulle egentligen gått upp på stán och kikat lite i butiker..men så blev jag sittande här med bloggen... som tar längre tid än man tror, Har en fantastisk gulaschsoppa enligt Min syster på Mitt inlägg idag, kanske något för Dig ;-) Många kramar och ha en skön helg ! Mia

  SvaraRadera
 7. Tänker på dej.
  Hoppas att du har det bra. Och får vila och återhämta dej.

  Kram <3

  SvaraRadera
 8. Det låter ändå som att det funnits tid till eftertanke. Hoppas att du inte bara tänkte, utan hann bara vara en stund också. Kram!

  SvaraRadera
 9. Ibland är det faktiskt skönt med lite paus från all sol när man är utomlands. Hoppas att du har har det riktigt skönt. Varm kram/Annika

  SvaraRadera
 10. Lyssna på Här kommer natten, med Miss Li Underbar!

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du har det bra och lyssnar på vad din kropp behöver så att din healing kan fortgå! Jag har just gett dig en utmärkelse hos mig, kolla om du orkar!

  SvaraRadera
 12. Att kunna njuta av livet även de dagar då regnet faller ner och himlen är grå är viktigt. Att bli tvungen att tänka på frågor som du skjutit upp till senare kan vara nyttigt. Hoppas du får en bra semester i regnet tillsammans med tankarna!
  KRAMAR

  SvaraRadera