Summa sidvisningar

2012-10-06

Att packa ihop


Så packar vi ner energierna. Monterar ner naturen och låter den gå i vila. I sprickorna mellan skyfallsmolnen lös solen idag. Den lös rikligt på blommor och blad, på asfalt och brofästen. I denna reva av glitterstoft gav den naturen åter dess färg. Droppar på grenarna gnistrade i kapp med allt grönt, gult, rött och brunt.

Ekorrarna kilade fram och tillbaka på min promenadstig. Kvickt smet de upp till bona och lämnade sin av sin last inför framtiden. På väg ner kastade de en blick åt mitt håll, bedömde att jag inte var något hot och kilade vidare mot naturens skattkammare. Detta var här och nu.

Ty så är det att det som varit har varit. Endast lärdomarna och erfarenheterna kan vi ta med oss från det. Om framtiden vet vi ingenting. Förutom att den kommer att komma, oavsett vi vill eller inte. Och att den närmsta framtiden innehåller ännu mera höst, mörker och att det sedan kommer en vinter. Det är allt. Det enda vi kan välja är vårt förhållningssätt. Hur vi tänker möta denna framtid.

Kanske borde vi ta lärdom av naturen? Kanske borde vi packa in, montera ner? Så att det innersta som är vi får lite vila under ett täcke av löv. Vila i en trygg vagga mot omfamnande jord? Tja, kanske är det så. Att vi skall passa på att andas nu. Sakta ner.

Det får vara hur det vill med det. Just då och där, på min höstpromenad, kändes det som om jag kommit någonting på spåren – och det allena kan ju få vara vackert så.Sov gott!!

7 kommentarer:

 1. Jo nog är det så alltid. Samtidigt som jag tycker det krävs massor av motion vintertid för att alla orka. Men annars, visst borde vi ha vilopaus från en hel del annat!! Jag vet bara inte hur det ska gå till.
  Kramar!!

  SvaraRadera
 2. Tror att det kan vara därför jag gillar hösten. En andningspaus, en stund för vila, att sitta och filosofera till storm och regn (fast jag har ju bott i Göteborg, jag vet att de stormarna inte är så filosofiskt lagda som de småstormar som dyker upp där jag bor nu...)

  Sv: Till sist fick vi två offerter, skitdyra båda två, men vi valde den som gett ett mer professionellt intryck (jag vet dessutom att han jobbat med golv i minst 35 år). Men vi har ännu inte fått besked om när han kan komma och lägga golvet. Vi får väl vara glada om det blir gjort före jul...

  SvaraRadera
 3. Visst är höst och vinter bra årstider att varva ned i, kura ihop sig, låta mörkret falla och tillåta sig vila och ro för att med nya krafter och mod möta ljuset och värmen när våren kommer ...
  Skön kväll till dig!/Mormor

  SvaraRadera
 4. Ja, den där naturen har allt lite finurliga metoder vi kan lära av. Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Man finner något slags lugn i hösten, inte lika många måsten. Man kan slappna av med tända ljus och njuta. Vi har lite måsten kvar tyvärr. Packa ihop utemöbler, tömma och stänga poolen och sånt. Sen kan man njuta mer. Tyvärr är varje helg bokad känns det som...iofs roliga saker, men skulle ibland vilja ha en tom almanacka. Två matsäckar denna vecka utöver de vanliga tjejerna har till dansen. Känns övermäktigt. Plocka grejer så städerskan kommer åt i morgon, provtagning i morgon, behandling på onsdag, till tandregleraren med äldsta dottern på torsd, tävling igen på lördag....det där ljusmyset får nog vänta till nästa vecka ;-) man får hoppas den är lugnare! Kram

  SvaraRadera
 6. Vi har mycket att lära av djuren och naturen. Vi stressar alldelens för ofta och mycket. Hur ska vi lära oss att njuta mer av vardagen? Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, det är skönt att gå och promenera och låta tankarna flyga ibland. <3

  Skolan gäller för båda killarna ja, men tyvärr låter det som de två skolor vi är intresserad av är fulla. Vi ska söka ändå och hoppas vi kommer i kö.

  SvaraRadera