Summa sidvisningar

2012-10-12

Att vara motvalls


Solfan har skinit hela dagen. Naturhelvetets alla djävla färger har ohämmat brett ut sig och tagit plats. Överallt har de krupit in. Det har doftat hela förbannade dagen och allting har varit så inihelvete TREVLIGT och ljust. Nu får det fan i mig vara nog!

Jo, det är en sådan dag. När allt krupit in under skinnet på mig. När jag är så in i bänken arg. På allt möjligt och inget. Mest på mig själv. På det faktum att jag inte hittade infarten till den matbutik jag handlat i de senaste 35 åren. Trots att ingen hade flyttat den. På det faktum att jag inte har någon aptit och knappt äter och ÄNDÅ går upp i vikt (?) På det faktum att jag är jag. Just i dag.

Så. Jag tänkte vara motvalls. Baradärföratt. Och gör en ”Fem Fel Lista”. Över fem saker som irriterar mig mer än något annat. Just nu. Idag. Och kanske också lite grann ibland, alla de gånger jag faktiskt inte är så här ändainilådan arg.

”Fredagens Fem Fel Lista”:

1. Fem ordspråk jag stör mig på:


 • ·      ”Carpe Diem” – jo tack!!! Försöker fånga varenda dagdjävel! Alltid. Inte mitt fel att jag jagar med en håv med enorma maskor…
 • ·      ”Inget ont som inte har något gott med sig” – låt mig vara ifred! Det finns faktiskt tillfällen som inte har NÅGOT gott med sig! Tro mig!
 • ·      ”Bättre fly än illa fäkta” – aldrig i livet! Bättre att ha fäktat illa, och gjort så gott man kunnat. Än att sticka som en ynklig ryggradslös varelse.
 • ·     ”Man är sin egen lyckas smed! – men för i h**ete!!! Det är man VERKLIGEN inte!! Man lever i ett större sammanhang, beroende av andra människor, andras beslut och agerande! Bara önsketänkande av de som fötts med någon form av sked i munnen.
 • ·      ”Kärleken segrar till sist” – öhhhhhhh?? Nej.

2. Fem TV-program jag stör mig på:


 • ·      ”Paradise Hotel” – finns det ens nuförtiden?? Avskyvärt äckligt. Med tragiska människor som bara är äckliga. Och tragiska.
 • ·      ”Big Brother” – bara lägg av!! Så totalt ointressant. Folk som blir fulla och ”wild&crazy” (!!???) (not!!!) i tv? Och har lite sex med varandra? Fullkomligt värdelöst.
 • ·      ”Jackass” – inte ens värt en kommentar. Vuxna som häftar ihop genitalierna, som slickar varandra i armhålorna? Nej tack! Gör något vettigt. Som att ta ett jobb.
 • ·      Alla tatueringsprogram. Öhhhhhhhhh… Asssåååååå…Ja ba asssåååå. Aaaaaa, liksom.
 • ·      Och de flesta andra program också.. Bara för att jag just nu känner så.

3. Fem klädesplagg jag aldrig skulle ha på mig:


 • ·      Stringtrosor – Lägg av! Varför? För att randen inte skall synas??? Vilken rand??? Och vem bryr sig?
 • ·      Skor utan klack = ful hållning, fulare ben, fulare rumpa, fulare gång.
 • ·      Hatt – kom igen!! Och vem försöker jag låtsas att jag är?
 • ·      Poncho – nej tack! Med stor byst ser jag redan ut som ett vandrande tält. Behövs INTE förstärkas.
 • ·      Flip-flops – Äckligt! Faktiskt! Petamellantårna, utan klack och så himla fult.

4. Fem avskyvärt dåliga låtar:


 • ·      ”Diamond” – med Rihanna. Bara en massa wailande. Sååååååå tröttsamt!! Stänger av radion.
 • ·      ”Take my breath away” – med Berlin. Hemsk film. Hemsk låt. Idiotisk rent av! Bahhh.
 • ·      ”My heart will go on” – med Celine Dion. Hemsk film. Hemsk låt. Idiotisk rent av. Och ja, jag vet att jag skrev samma sak ovan!
 • ·      ”Young&Wild&Free” – med Wiz Khalifa och Snoop Dogg. Jo, ni ÄR inte speciella bara för att ni är unga och röker på. ALLA har varit unga. Många har rökt på. Och det spelar faktiskt roll hurdan man är som människa. Även när man är ung.
 • ·      ”I will always love you” – med Whitney Houston. Nej. Ingen kommer alltid älska mig. Skitsnack.

5. Fem överskattade företeelser:


 • ·      Semestra i Thailand – herregud! Halva Sverige gör det. Det är INTE exotiskt och annorlunda. Det är mainstream. Som på alla andra semesterorter. Och dessutom skitar man ner något ofantligt i miljön. Och bidrar indirekt med sina pengar till en utbredd barnprostitution.
 • ·      Köpa husbil – lägg av!! ”Jag tar med ALLT jag har hemma i Sverige och åker utomlands och upplever det de har där med Sverige i släptåg” Stanna hemma!
 • ·      Springa maraton – eller liknande. Suck. Säger jag bara. DET har ju INGEN annan 40-åring gjort. Någonsin. Alls.
 • ·      Rösta på SD – jösses vad vilseledd man är! Eller inte. Då är man bara korkad. Rätt och slätt.
 • ·      Fredagsmys – ojojojoj. Lika mycket ångest med det som när man ALDRIG blev uppbjuden till en tryckare på högstadiedanserna. Mys när ni vill! På fredagar OCKSÅ!

Sådärja. Nu känns det bättre. Eller nja, det gör det inte. Men kanske har jag irriterat er också lite? Så att jag inte är helt ensam i min ilska? Vem vet?

Trevligt fredagsmys på er!

8 kommentarer:

 1. Hahaha, å annars är det bra eller?
  Love U.

  SvaraRadera
 2. Hua!!! Vilket negativt och förbannat inlägg.
  Men det är bra! Ut med det bara.
  Här kommer i alla fall en STOR kram med mycket värme och harmoni i.
  KRAAAAAAAAAAAAAAAAM / Jane

  SvaraRadera
 3. Åh, fina M stor stor kram Diana

  SvaraRadera
 4. Skickar dej en stor kram såhär på lördagen o hoppas att du är på bättre humör !

  Kraaamen om

  SvaraRadera
 5. Ops ...detta är jag inte van vid att sånt kommer från dig fina M men förstår ditt inlägg ändå o varför :) vilken härlig höst sida du skapat dig :) ja jag flyttar ju oxå o har länkat dig så jag vet att du finns där :) hoppas du får en härlig lördag o att det känns bättre snart kramen

  SvaraRadera
 6. HAHAHA! Asgarvade igenkännande på en hel del störningsmoment! :D

  SvaraRadera
 7. Hahahaha, världens härligaste inlägg, det måste kommenteras i delar!

  Ordspråken: Håller helt med utom vad gäller hellre fly än illa fäkta. Jag kan ibland tycka att den som inte låter sig provoceras utan låter bli att ge sig in i en strid som bara kommer att trappas upp, är en större människa. Eller den som far illa på sin arbetsplats, jag tror att det ofta är bättre att bryta upp och byta jobb än att stanna kvar och försöka få det att bli bättre, för det blir nästan aldrig bra, onödigt att slösa bort sitt liv på någon sorts korståg...

  TV-program: Helt med dig på de tre första, men tatuerinsprogram är ju som att gå påå galleri och kolla på konst ;)

  Klädesplagg: Hahaha, du beskriver min garderob! Förutom flipflopsen...

  Låtarna: Alla låtar med wailande går bort, men Top Gun... Mmmm, den har jag fina minnen till.. Titanic, däremot, den vägrar jag ens titta på...

  Och företeelserna, där är jag med dig hela vägen Sister!

  Det här var ett härligt befriande inlägg, älska!

  SvaraRadera
 8. I love u. Jag skrattar så tårarna sprutar. Ofta brukar tårarna spruta av helt andra orsaker när jag läser dig. Kram din tokstolla.

  SvaraRadera