Summa sidvisningar

2013-02-02

Att svara på en snodd lista


Och så var det dags. För en lista. Mest för att det var längesedan. Och också för att den faktiskt fick mig att fundera en hel del. Snodd av Asta. Sno den ni med!

Vad tror du på?

Att jag är precis lika unik som alla andra. Ounikt unik. Och därmed lika värdefull och betydelsefull. Som alla andra. Jag tror att min sanning är min. Din sanning är din. Och de är båda lika relevanta. Och så tror jag att vi alla existerar i ett sammanhang. Enbart.

Vad räds du?

Krävde en hel del fundering. Denna fråga. Som jag funderat mycket på under min sjukskrivning. Förutom det uppenbara – att jag oroar mig för mina barns väl och ve, hälsa och ohälsa – så oroar jag mig mera än jag räds. Jag oroar mig för vårt överutnyttjande av vår planets resurser, för vårt underutnyttjande av vår priviligierade ställning i världen i demokratins och solidaritetens namn. Jag oroar mig för vårt egoistiska tänkande. För vår indelning i ett ”vi och dem”. Jag oroar mig för trångsyntheten.

Vad vet du?

Jag vet att jag har tur. Att jag är en priviligierad person, född i en priviligierad tid och på en priviligierad plats. Jag vet mitt värde. Och därmed också ditt värde. Jag vet att jag älskar mina barn förutsättningslöst. Och att jag är ounikt unik.

Vad hoppas du?

Att jag skall fortsätta min resa mot en bättre version av mig själv. Att mina söner kommer att bli starka och trygga vuxna, med ett rättspatos. Att vi människor skall höja blicken från det som är vår verklighet och se andra. Att jag skall få hålla föreläsningar om styrkan i solidaritet och i att vara människa. Att jag får skriva. Att sommaren 2013 BLIR en sommar!!

Vad längtar du efter?

Den dagen jag inte blir trött av att göra saker som skänker mig glädje. Den dagen längtar jag efter. Att sommaren 2013 blir varm. Att dansa. Att krama mina pojkar. Att äta en god middag. Att orka springa ett par mil med mitt knä. En ny regering.

Vad grät du för sist?

Häromdagen. För att jag fortfarande blir trött – även av att göra sådant som fyller mig med glädje.

Vad har du för hårfärg till naturen och vad har du för hårfärg nu?

Typiskt skandinaviskt, trots min ungerska härkomst: råttfärgat. Med åren har det mörknat något och numera är det rätt mycket grått i. Men jag bleker det ljust. Vitt. Har gjort i 7 år.

När skrattade du senast?

Igår kväll. När jag tillbringade ett antal timmar med min älskade Å. Vi kan inte ses utan att gapskratta tillsammans. Lycka! Annars bjuder varje arbetsdag på gapskratt. För mina älskade kollegor är inte riktigt kloka!

När kysstes du senaste?

Öhhhhhh??? Förra året någon gång? Kanske? Eller?

Vilken låt har du nynnat på idag?

Under pw:n och mellan hostattackerna har jag sjungit för full hals: en ungersk sång och P!nks ”Try”.

Vad gör dig arg… så där i vardagen?

Smygrasism. På nätet, FB och annars. Felvinklade artiklar och idiotiska programledare på TV som har en gömd agenda. Den skeva kroppsuppfattning som råder idag. Och att jag ALLTID behöver oroa mig för pengar det senaste halvåret. Att räkna ören tär. Men jag har fortfarande ett hus jag kan sälja.. Det är det inte alla som har.

Vad har du för åsikt som mest skiljer sig från flertalet andras?

Hmmm… Förmodligen min starka åsikt om att vi har en demokratisk SKYLDIGHET att vara solidariska. Punkt slut. Att jag ALDRIG skulle använda mig av RUT-avdraget. Att jag ALDRIG skulle tatuera eller pierca mig och att jag inte tycker att sex är viktigt.

Vem är ditt ”frikort”?

Skrattar. Som sagt – väldigt lågt libido här – men jag attraheras av Sean Penn.

Vad drömmer du om?

Hmmm… Att alla människor skulle inse att vi alla är ounikt unika. Med samma värde. Och att vi inte har rätt att i någon religions/ideologis namn döda andra. Och så drömmer jag om en varm sommar. Om att pengarna skall räcka till en cykel till lillkillen på hans födelsedag i mars. Och om ett snett leende.

Hur många människor älskar du?

Oj. Har aldrig funderat på antalet. Men inte jättemånga. Jag tycker om en massa människor. Älskar är jag mer restriktiv med.

Hur många älskar dig?

Ingen aning. En handfull kanske?  

Hur många bryr du dig om?

Många, många. Jag är en macro-människa. Tänker och existerar i stora sammanhang. En positiv och glad person. Med ett stråk av passion och tango-mode.

Hur många sexpartners har du haft?

Hahaha. Som sagt. Har ett väldigt svagt libido. Alltid haft. Så antalet är mycket lätträknat.

Hur många avskyr du?

Inte många. För jag försöker alltid förstå vad/varför/varifrån en människa och hennes åsikter kommer. Allting måste sättas i en kontext. Ett sammanhang. Däremot finns det folk som äcklar mig. Som pedofiler. Nazister. Nationalsocialister. Och så har jag svårt för fundalmentalister – av ALLA de slag.

Vem har du fått höra att du är lik?

Dunderklumpen, Jessica Simpson (?) och Victoria Silfverstedt (?). Dunderklumpen var nog mest spot on. Ni som känner mig vet att jag tycker att jag är ful.

Har du gjort något oförlåtligt?

Ja.

Så där! Das war alles (eller något sådant..)

7 kommentarer:

 1. Ah. Just det. Haha. Och: ååå! Ingen idé att jag tar den listan. Mina svar skulle vara misstänkt lika dina....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åhh, den listan funderar jag oxå på, men nu blir det melloinlägg i dag och i morgon och sen tjänsteresa igen. Så det kommer nog tidigast till nästa helg. Skönt, för mina svar kommer inte alls att vara lika tänkvärda och fantastiska som dina!

  SvaraRadera
 3. Spännande lista, får ta och sno den jag med :-) Kram

  SvaraRadera
 4. Hahaha - Dunderklumpen!!!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken bra lista...
  Och du har som vanligt bra och djupa svar.
  Kramar i massor / Jane

  SvaraRadera
 6. Oj vilken svår lista, den kommer jag inte att sno! :)

  Men jag håller med dej i det mesta :))

  SvaraRadera
 7. Tips;
  Gilla Rättviseförmedlingen på Facebook. Det tror jag du skulle gilla! ;)

  SvaraRadera