Summa sidvisningar

2014-11-10

Att fisa

Släppa väder. Eller lätta på trycket. Jodå, det finns många uttryck för släppa ut gaser ur tarmen. Men. Det är inte det fisa detta inlägg skall handla om. Den skall handla om F.I.S.A, FISA och FISA.
”Föreningen för Ideellt Stöd för Alverna” är en fiktiv förening, men väldigt verklig i böckerna om Harry Potter. Det är Hermione Granger som startar förening för att få till ett engagemang för husalvernas sak. Hon kan inte stå ut med sättet alverna behandlas på av sina husbönder. F.I.S.A.
”The Foreign Intelligence Surveillance Act of 1978” – FISA. Har tillika ytterst lite att göra med gasutsläpp. Som en federal lag i USA beskriver den hur avlyssning med mera får – och skall - genomföras. Nationellt och internationellt. Sedan 2008 är den fastställd av kongressen. FISA.
”The World Rowing Federation” – FISA (från franskans Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron). Är alltså en sammanslutning för roddare världen över. Har heller inget att göra med utveckling och tömning av gas. Även om man skulle kunna släppa en brakare i en roddbåt. FISA.


Tänk vad mycket vettigt man lär sig en helt vanlig måndagskväll i november.

4 kommentarer:

 1. Jag tänkte på en tumblrsida, http://rymdslottet.tumblr.com/ där Viktoria förklarar för Daniel varför vi tycker fisar luktar så illa...

  SvaraRadera
 2. Hihihi vad söt du är! Ja där fick jag lära mej något nytt! :)

  SvaraRadera
 3. Nej, man blir aldrig för gammal för att lära nåt nytt.
  Borde inte föreningen för alverna också finnas? Tänk på alla naturandar som får stå ut med våra utsläpp av alla sorter...!
  Roddare ja... stackars den som sitter längst bak. Kanske därför det går så snabbt !

  SvaraRadera
 4. Haha, du är rolig du! Heter inte något internationellt fotbollstjofräs någonting i stil med FISA också? Eller är det bara jag som tänker så? ;)

  Sköt om dig.

  SvaraRadera