Summa sidvisningar

2015-01-08

Att få det sagt

”Fascisterna runt om i Europa påstår att dom krigar mot islam men verkligheten är att fascister från alla religioner eller kulturer är samma pack som hotar vår demokrati. Det är alltså inte islam eller kristna som vi demokrater ska bekämpa utan fascisterna oavsett om det är SD eller IS.”
 Anders Persson

Det känns som om jag vill få detta sagt. Som om det kanske, kanske finns någon där ute som inte riktigt har förstått saker och ting. Hur jag ser på saker och ting.

Så här: i min familj är vi inte troende. Alls. Vi är inte medlemmar i någon kyrka och vi utövar ingen religion. Våra två söner är inte döpta, inte omskurna, inte lästa för. Jag har vuxit upp i ett kristet hem och min man har vuxit upp i ett land där majoriteten varit sekulariserade: eventuellt var de muslimer, kristna eller något annat, men religion var inget som majoriteten brydde sig särskilt mycket om. Min mans familj var inte religiös.


Med detta nedskrivet så vill jag bara få en sak sagt: jag anser att ALLA har rätt till sin tro. Sin religion. Trots att jag – som jag skrivit ovan – inte har en tro själv. Jag är helt övertygad om att det inte är religionen som är farlig. Det är inte religion som skapar terrorister – det är människor. Och idioter som gör egna tolkningar och övertygar andra om saker och ting finns i ALLA religioner, i ALLA länder, inom ALLA nationaliteter och i ALLA samhällsklasser. 

Du - som hånande undrade vad jag nu skulle ta mig till "muslimkramare" som jag är - efter att "Fredens religion" nu mördat journalister i Paris. Till dig vill jag bara säga: jag "kramar" alla människor - FÖRUTOM fanatiker. Och däribland räknar jag faktiskt in bland andra fascister, nazister och terrorister. Oavsett med vilken flagga de kommer. 

PS. Naturligtvis fördömer jag terrordådet i Frankrike. Mord är aldrig människovärdigt. 

1 kommentar:

  1. Så väl skrivet av dig! Jag fick in en insändare i båda de lokala tidningarna i dag, ska nog skriva om det på bloggen oxå. Så otäckt att det är så lätt att döma grupper utifrån enstaka förövare förutom när förövarna är vita västerländska män, då får de fortsätta vara individer...

    SvaraRadera